Activiteiten april 2013

0
336

Ons nieuwe seizoen is begonnen en onze eerste gasten aangekomen, dus het is dringend tijd voor een eerste overzicht van de leukste activiteiten voor de komende maand april.

Vermits Paaszondag op 31 maart valt en het Paasfeest in Italië zowat het startschot is voor het herbeginnen van het (feest)leven krijg je als extra nog wat uitstapjes in maart :

– In elk restaurant die naam waardig eet je op Paaszondag en op Paasmaandag je buikje vol maar wij kozen er 2 uit die ons het meest aanspraken : in Villa Scatti in Acqui is er een soort ‘picknick’ in het park met barbecue, wij gaan richting kust vermits Natascha een plek gevonden heeft waar ze in het menu maar 1 antipasta, 1 primo, 1 hoofdgerecht en 1 dessert voorzien in plaats van de gebruikelijke 2 à 3 

Tijdens het Paasweekend zijn er aan de kust twee leuke markten, in Finale Ligure ‘Mercantino dell’ Artigianato’ (artisanale markt) en in Pietra Ligure is er Pietrantico, een antiek- en brocantemarkt en op Paasmaandag kan je naar Ovada voor ook een antiek- en brocante markt (volledige dag).

Het weekend van 6 en 7 april verwachten ze aan de Kust blijkbaar veel wind want in Spotorno gaat het ‘Festival del vento e dell outdoor’ door en in Imperia is er een ‘vliegers’show.

Zondag 14 april moet je opnieuw aan de zee zijn, in Celle Ligure zijn er de ganse dag kraampjes en markt en de zondag nadien dan weer in Nizza Monferrato voor de Mercatino dell'antiquariato e dell'agricoltura (antiek- en boerenmarkt).

Voor wie houdt van het steviger wandelwerk is er op zondag 21 april in Monastero Bormida  de “Giro delle Cinque Torri”, een geleide (lange!) wandeling langs de 5 middeleeuwse torens uit onze streek.

Op het einde van de maand kan je terug richting kust waar in Laigueglia een vierdaags Lentefeest wordt georganiseerd en in Alba start het eerste belangrijke wijnevenement van het jaar, ‘Vinum’, een vijfdaagse rond eten en drinken doorheen dit middeleeuwse stadje.

En uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon elke dag van de maand in onze buurt blijven en wandelen met onze wandelgps of fietsen met onze mountainbikes of doodgewoon luieren in onze tuin, al dan niet met een goed boek, eventueel afgewisseld met een partijtje tafeltennis of een bubbelbad.

(Nicolas)