Werken van Dr. Louise Thijssen-Schoute staan online

0
356

C. Louise Thijssen-SchouteTerwijl ik mij aan het voorbereiden ben op een blog waarmee ik binnenkort wil komen, ontdekte ik vandaag dat de Thijssen-Schoute Stichting die door een legaat van haar ontstond, op enig moment de werken van Dr. Louise Thijssen-Schoute op haar website online heeft gezet.

Ik had twee blogs over haar, op 29 dec 2009 en op 12 maart 2010. In het tweede blog  concludeerde ik: "Misschien is het maar goed dat het van een Nederlands spinozisme van haar hand niet meer gekomen is." Terwijl dat wel haar bedoeling was. In vele passages die ik in haar boek Nederlands Cartesianisme toen las, proefde ik nergens echte en oprechte affiniteit met Spinoza. Nu hebben we, 60 jaar na haar Nederlands Cartesianisme het boek over de Spinoza-receptie van Henri Krop – toch een Nederlands spinozisme.

Maar door haar documentaire opzet is haar Nederlands Cartesianisme nog altijd wel een rijke goudmijn – ook op het vlak van het spinozisme. Goed dus dat dit en haar andere werk als PDF wordt aangeboden. Ik neem hier de links erheen over: