Welke zorgverzekering is het beste voor jou?

0
4430
zorgverzekering

We moeten het allemaal hebben en we betalen er flink voor. De gezonde mensen onder ons vervloeken het en hij of zij die ziek wordt prijst zich gelukkig dat het bestaat. De zorgverzekering. In Nederland is het niet toegestaan om deze niet te hebben en met goede reden. Helaas kost de zorgverzekering ons wel veel geld. Daarom is het fijn dat we elk jaar de kans krijgen om te controleren of onze verzekeraar nog wel de beste keuze voor ons is. We geven je een aantal simpele tips mee, die je kunnen helpen om de beste zorgverzekeraar voor jou te vinden.

Collectieven

Bij nagenoeg elke zorgverzekeraar zijn er mogelijkheden voor het verkrijgen van kortingen, door middel van collectieven. Wat dit in het kort eigenlijk betekent, is dat jij deel uit gaat maken van een groep die samen een verzekering afsluiten bij die verzekeraar. Deze geeft dan een groepskorting op de premie en kan daarnaast nog andere vergoedingen aanbieden, bij de leden van het collectief. Collectieven zijn er voor verschillende groepen. Een werkgever kan een collectief aanmaken, waar jij onderdeel van zijn zolang je daar werkt. Er zijn ook collectieven gebaseerd op sportverenigingen, gemeentes en nog meer. Voorwaarde is in alle gevallen dat je deel mag uitmaken van dat collectief zolang je tot die groep behoort. Let dus op voor welke collectieven jij in aanmerking komt en bij welke verzekeraar deze aangesloten zijn.

Budgetpolis

Deze polissen zijn in het leven geroepen voor mensen met wat minder maandelijkse bestedingsruimte. Een budgetpolis is in feite een beperkte zorgverzekering, voor mensen die weinig zorg nodig hebben. Bij een budgetpolis heb je minder keuze wanneer het gaat om het ziekenhuis waar je behandeld wil worden, tenzij het gaat om spoedeisende hulp. Als jouw ‘favoriete’ ziekenhuis in die budgetpolis zit en jij weinig zorg nodig bent, is dit mogelijk iets voor jou.

Aanvullende verzekering

Niemand komt onder de basisverzekering uit. Zoals gezegd is voor het verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. De aanvullende zorgverzekering, is echter nooit verplicht. De reden waarom we deze toch nemen is dat wij weten dat we meer zorg nodig zullen hebben dan gedekt zal worden door het basispakket. Het is in dat geval echter wel goed om te bekijken hoeveel zorg je daadwerkelijk nodig zal zijn in het komende jaar. Zijn er dingen in jouw leven waardoor je meer aanspraak zal maken op de zorg, neem deze dan mee in jouw keuze. Elke zorgverzekeraar mag zijn aanvullende zorgverzekeringspakket namelijk zelf invullen. Dit betekent dat prijzen ook behoorlijk uiteen kunnen lopen.

Effectief vergelijken van zorgverzekeringen

Met deze drie tips kan je al een heel eind komen, als jij opzoek bent naar een nieuwe zorgverzekeraar. Zelfs dan kan het echter een ingewikkeld onderwerp zijn. Hoewel onze gezondheid belangrijk is en deze keuze daarom dus ook, willen we hier ook niet meer tijd aan spenderen dan nodig is. Gelukkig is het vergelijken van zorgverzekeringen een stuk makkelijker geworden. Als je naar vergelijkdezorgverzekeringen.nl gaat maak jij een goed geïnformeerde keuze.