Website "Korte Verhandeling" kreeg ander internetadres

0
28

Tot mijn aanvankelijke schrik was (leek) de website verdwenen met Gerrit Jongeneelen's werk over Spinoza Korte Verhandeling van GOD de MENSCH en deszelvs WELSTAND.

Nadat ik via de e-mail contact met hem zocht bleek dat "alleen" het adres (de url) was veranderd. Iets dat eigenlijk niet moet gebeuren, want door verandering van url werken allerlei links erheen niet meer (zoals bij Poortman.kb.nl, bij wikisource en op dit blog, waar ik de link overigens straks ga wijzigen). Wat blijkt het geval:

France Telecom heeft een aantal jaren geleden zijn Nederlandse internet provider wanadoo.nl verkocht met als gevolg dat die het Nederlandse wanadoo domein niet meer mocht gebruiken. Sinds zeer onlangs is men blijkbaar ook opgehouden naar online.nl door te verwijzen. Zodat Internet Explorer de boodschap geeft: "Kan de webpagina niet vinden."

Dat is op te lossen door wanadoo te wijzigen in online

http://home.wanadoo.nl/vvdghj/KV/index.html   wordt

http://home.online.nl/vvdghj/KV/index.html

NB url is begin jan 2017 wederom gewijzigd, nu in:

http://vvdghj.cuccfree.org/kv/KV/index.html?i=1 

Gelukkig is het werk aan de KV van Gerrit Jongeneelen dus nog steeds beschikbaar.  

      
Deze titelpagina heeft met dit bericht niets te maken, maar wel leuk is te zien dat in 1899 voor ƒ0,40 de Korte Verhandeling kon worden aangeschaft. Opmerkelijk is wel dat daar staat: "Uit het Latijn". Dat was natuurlijk onzin, want het Latijnse manuscript van Spinoza is niet overgeleverd. Ik neem toch niet aan dat Meijer uit de Latijnse vertaling van Johannes van Vloten weer naar het Nederlands zal zal hebben vertaald.