Weblog in 2007

0
37

beste wensenHet begin van een nieuw jaar is altijd een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ik wil op deze plaats terugkijken op mijn weblog in 2007.

Het is goed om te constateren dat het weblog wordt gelezen. De bezoekersteller staat op 4.342 bezoeken, waarvan 2.809 unieke bezoekers. Dit betekent dat er webloglezers zijn die regelmatig terugkeren. Er zijn door al die bezoekers 9.102 pagina's bekeken (gemiddeld 2,1 pageviews per bezoek).

Ruim 95% van de bezoekers komt uit Nederland, daarnaast is bezoek geregistreerd uit 30 andere landen. Uit de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Belgie komen de meeste 'buitenlandse' bezoekers.

Het weblog werd ook gebruikt door burgers met persoonlijke vragen. Soms in de vorm als reactie op een artikel, soms als directe contact-mail.

De artikelen met de meeste 'aandacht' waren het geschenkenregister (opgepakt door de pers), het bouwplan wellnesselande (een aantal vragen om meer informatie) en de kadernota sport (een aantal leden van ZPB gebruikten de reactiemogelijkheid op mijn weblog om voor hun zaak te pleiten).