wanneer de traditie de pan uitvliegt…

0
73

Vaak is een traditie niet iets om daar regelmatig verslag van te doen. Maar wanneer gebeurtenissen uitstijgen boven een traditie, dan blijft daar zo het nodige van hangen.
Afgelopen week was het weer zover !
Een lid van het kabinet komt met een soort wetsvoorstel, wat haar goed recht was. Alleen, zoiets moet wel binnen het beperkte gebied van de regels en de afspraken blijven. Gebeurt dit niet, dan is niet
alleen Leiden in last, maar ook Maastricht.

Ik moet eerlijk schrijven, dat ik het kamerdebat niet gevolgd heb. Mijn informatie is ontleend aan radio- en televisieberichten.
Wat van de eerste lezing is blijven hangen, is een feit, dat ik helaas later niet meer heb teruggehoord, noch gezien. Ook niet van de betrokken ministers, SS (staatssecretarissen).

Het meest bevreemdend was, dat het ook niet bij Knevel en v.d.B. ter tafel geweest is. Want dat is nu net dat aspect, waar goedgelovige christenen mee te maken hebben.

Bij de onderhavige therapieën gaan bevruchte embryo’s verloren. Die worden vernietigd, weggegooid, in ieder geval: er wordt een eind aan gemaakt. En dat kan men als moord beschouwen.


Zestig jaar geleden werden in Neurenberg doodvonnissen uit gesproken , omdat er nazi-artsen experimenteerden in het belang van de wetenschap (??), maar vooral om een rasverbetering tot stand te brengen. Er zouden minder ellendige toestanden daaruit moeten voortkomen. Die dan wel het toen duitse volk ten goede moesten komen.
Maar vraagt een betroffen vrouw met erfelijke kanker-genen er naar, welke nationaliteit een mens moet hebben, om van zo iets afschuwelijks af te komen ?

Maar wat gebeurt er in de nabehandeling van deze kwestie ? Nergens wordt dit aspect meer genoemd, ook niet bij de EO ! Nee, bijna heel Nederland mag wel vallen over het standpunt van de Christenunie, heerlijk om weer eens tegen de schenen van christenen aan te kunnen trappen, nu er geen Popy Jopy meer is om weer eens te gebruiken.
Alsof de Christenunie geen aandacht belang of bemoeienis zou hebben, met alle ziektes, welke dan ook, die erfelijk belastbaar zijn. Dat is weer zo’n nederlande politieke leugen, van het soort waar we al jaren onder moeten lijden. Natuurlijk wel, ook gezien het feit, dat CU-leden voor hulp aan en voor deze mensen blijken te zijn.

En dan komt als een klap op de vuurpijl de mededeling van Rouvoet, dat er in het regeerakkoord is afgesproken, dat ze het >>deze regeringsperiode niet over dit onderwerp zullen hebben<< .

Dat komt eerst de vraag boven

>>Waarom komt de man daar NU mee??
Waarom geen week eerder ?? <<
Dan was alle commotie later niet nodig geweest.
 
Dan had het in de Grote Beerput, de regeringsdoos van Pandora terecht gebleven. Of kunnen we nu, wanneer deze beerput dan toch al open is gegaan, ook eindelijk op het onderzoek naar het beleid Nederland-Amerika gaan hopen ? Zodat ook eindelijk deze leugens eens aan het daglicht komen.
Kleine conclusie nu is, dat Rouvoet zich door zijn eerder zwijgen zelf veel ellende op de hals gehaald heeft.

En dan heeft Bussemaker ook contractbreuk gepleegd ! In normaal menselijke verhoudingen betekenbt dit : OPKRASSEN. Maar in hoeverre de politike normen daarmee overeenstemmen ???
 
Andere conclusie is, dat het helemaal niet meer gaat om embryo’s, het doel was en is deze regering in het zadel te houden. En als je het dan met zo’n prijskaartje in de etalage kunt zetten, dan is dat mooi meegenomen.
Vooral als bijna iedere gewenste partij in de peilingen op verlies staat.
Dan stuur je het niet aan op verkiezingen.

Het meest typerend is echter het gedrag van onze MP !
Die recht zijn rug – jullie ruziën maar lekker aan – en gaat rustig naar zijn Grote Vriend, om nog een keer zijn hielen te likken.

Je bent dan altijd bang, dat er ook weer op de rug van Bush gekieteld wordt !
Ja hoor ! Ik zal wel zorgen, dat het met jouw rakettenschild in Europa dik voor elkaar komt !
Maar, dan moet je mij ook steunen met het krijgen van een mooie internationale post, wanneer het vernuft in Nederland weer is teruggekeerd. Ze kissebissen nu over erfelijke ziekten, maar wanneer de voor jou bestemde arabische atoomraketten boven onze europese hoofden zijn ontploft, dan hebben we, niemand ooit, geen last meer van erfelijke ziektes. Vandaar. dat ik nu rustig hier gefêteerd kan worden.