Video’s met Miriam van Reijen op ’t Bijlmer Spinoza Festival

0
335

Kijk, dit vind ik nou erg leuk. Een paar weken geleden plaatste iemand die zich SpinozaNL noemt, op YouTube een video met een impressie van een dag tijdens het Bijlmer Spinoza Festival. Het was de dag (14 juni 2009) waarop Miriam van Reijen een lezing hield met de titel: SPINOZA OVER DE PASSIES: LIJDEN OF LEIDEN? [zie de tekst van die lezing hier].

Ik schreef toen in mijn blog waarin ik de video opnam: "De muziek ["Monster's Balls"] lijkt voor 'SpinozaNL' belangrijker dan de lezing, waarvan je enige flarden hoort. Maar een aardige impressie is het."

En verdraaid, laat nu eergisteren diezelfde SpinozaNL twee video's hebben geplaatst met een uitvoerige weergave van het praatje dat Miriam van Reijen daar hield. Je kunt zien dat zij voor zo'n klus haar handen niet omdraait, zelfs niet in de openlucht en met mensen die door 't beeld lopen (wie krijgen ook Thomas Hirschhorn in beeld – en Theo van der Werf). Miriam zit zo diep in de materie en heeft haar boodschap ook als docente al zovaak gebracht, dat ze het heel vaardig doet. Goed beeld – goed geluid – goed verhaal.