Vergeet Spinoza? Moet dat nou…

0
327

Studio Erasmus is een samenwerking van de Erasmus Universiteit en de Rotterdamse Schouwburg. In de Rotterdamse Schouwburg wordt maandelijks een talkshow gehouden van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Die kreeg de naam: Studio Erasmus. De productie is in handen van Studium Generale & Erasmus Cultuur en Erasmus Podium. Presentatie: Geert Maarse.

De volgende Studio Erasmus zal zijn op dinsdag 23 april – in de Rotterdamse Schouwburg (Schouwburgplein 52). Op het programma staan:

• Koken, lezen en judo – filosoof Henk Oosterling leert straatjongeren 'doendenken'.
• De macht van de voorspellers – Kim Putters (hoogleraar management van de gezondheidszorg) over zijn nieuwe baan als SCP-directeur.
• Vergeet Spinoza – historicus Bart Leeuwenburgh over de opkomst en ondergang van de radicaalste vrijdenker van de 17e eeuw: Adriaan Koerbagh.
• De prof leest de krant – column door bestuurskundige Lasse Gerrits.
• Verder de `Promotie van de Maand' en live-muziek. 

Ja, Bart Leeuwenburgh promoot Adriaan Koerbagh, o.a. met zijn voortreffelijke boek (zie blog) en via de petitie voor het Koerbagh-monument, maar om dat nou te doen met zo'n negatieve uitlating over Spinoza? Enfin, het zal wel als stunt bedoeld zijn om aandacht te vragen. Die geef ik bij deze.

  

Die petitie zou iets vlotter mogen lopen, overigens. Het gaat niet echt hard. Ik herhaal hier mijn oproep. Klik op de Adriaan Koerbaghsteeg en u komt bij de petitie.