Tweemaal Corinna Vermeulen over Spinoza’s Latijn

0
622

Aanstaande dinsdag 9 oktober om 19.30 uur geeft Corinna Vermeulen bij Boekhandel Van Stockum, Leiden een lezing over haar vertaling van Spinoza's Ethica.
Benedictus de Spinoza is nog altijd Nederlands bekendste filosoof en op dit moment populairder dan ooit. Vermeulen zal in het kort iets over zijn leven en werk vertellen en daarna ingaan op het Vaticaanse manuscript waarop haar vertaling is gebaseerd. Ook zal Vermeulen spreken over haar werk als vertaler en over de problemen en leuke dingen die zij tegenkomt bij het vertalen van het Latijn van Spinoza. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats bij Van Stockum Boekverkopers aan Breestraat 113. De toegang is vrij.
Aanmelden kan via leiden@vanstockum.nl

Spinoza’s Latijn aan de orde tijdens Neolatinistendag

De onderzoekschool OIKOS, het samenwerkingsverband van zes Nederlandse universiteiten, organiseert opleidingen op het terrein van de Grieks-Romeinse Oudheid, bevordert onderzoek, promoties en studiedag. Jaarlijk wordt door de OIKOS in samenwerking met het Neolatinistenverband een Neolatinistendag georganiseerd en dit jaar gebeurt dat in samenwerking met het Scaliger Instituut te Leiden. In het Scaliger Instituut zal op 19 october 2012 de Neolatinistendag worden gehouden. Daarbij zal van 16.00-16.45 uur Corinna Vermeulen (Leiden), spreken over Praktisch Latijn in de 17e eeuw: Descartes en Spinoza. [Van hier]

Foto: Corinna Vermeulen op 20 juni 2012 bij de presentatie van haar Ethica-vertaling bij het Amsterdamse Spinozabeeld van Nicolas Dings.