Spinozablog feliciteert Rudi Rotthier met winnen Vlaamse Noord-zuidpersprijs

0
497

Reisjournalist Rudi Rotthier won met een artikelenreeks over Pakistan die in september en oktober 2010 in Knack verscheen, gisteren de Vlaamse Noord-zuidpersprijs (à €3.000). Die artikelenreeks leidde tot het boek De Lont aan de Wereld (2011), over Pakistan in tijden van terreur en overstromingen.

Rudi Rotthier was inmiddels [zie dit blog van 17 mei 2012] al begonnen aan artikelen en een boek over Spinoza en Nederland, met de bedoeling om basiselementen uit Spinoza’s filosofie (vrijheid van meningsuiting, gelijkheid van mensen, onderschikking van de kerk aan de staat, de waarde van opvoeding tot nadenkende burgers) te toetsen aan het huidige Nederland. Opnieuw weer met artikelen voor Knack en een boek dat door Atlas zal worden uitgegeven. Het boek staat nu gepland voor midden 2013.

Als het ware tussendoor reist de auteur momenteel in India ter voorbereiding van alweer een reispublicatie. Daarom kon hij gisteren niet zelf aanwezig zijn, zodat zijn broer Rony in Deinze de prijs in ontvangst nam uit handen van Karel Tobback, kabinetschef van de Vlaamse minister-president Kris Peeters, die zich moest laten verontschuldigen.


De webmaster van Spinoza.blogse spreekt naast zijn felicitaties ook de verwachting uit dat het komende boek over Spinoza in Nederland niet alleen prijzenswaardig, maar wie weet eveneens prijswaardig zal zijn.  Rudi Rotthier

Bron info en foto van Deinze-online.