Spinoza lacht, maar maakt geen grappen…

0
290

La copertina del libro Volgende week, donderdag 27 mei, wordt in Italië een boek gepresenteerd, Spinoza, un libro serissimo – 240 pagina’s met duizenden grappen, samengesteld door de makers van de website www.spinoza.it.

Ik dacht dat ik er al eens in een blog aandacht aan had besteed, maar ik kan het niet vinden, dus misschien heb ik het ook wel achterwege gelaten, omdat ik eigenlijk vond dat het niets met Spinoza van doen heeft. Dat alleen zijn naam door een stel grapjassen werd misbruikt.

Alessandro Bonino e Stefano Andreoli, rispettivamente fondatore e curatore di spinoza.itDe site lijkt me een soort midden te houden tussen Geen Stijl en Loesje. Het is een collectieve grappen-site met zo’n 5900 geregistreerde gebruikers die hun korte grappige uitspraken inzenden, waarvan vervolgens een ruime selectie op de site worden gepubliceerd. Er zouden al meer dan 200.000 grappen en grappige uitspraken online staan.

Daaruit is een selectie gemaakt die met nieuwe grappen worden uitgebracht in het boek, Spinoza, un libro serissimo – een ‘serieus’ boek, van een ‘serieuze’ website…