Spinoza Kring Limburg gaat de boer op

0
367
Hier neem ik een bericht over uit de e-nieuwskrant die vandaag aan de relaties van Boekhandel De Zon in Heerlen werd toegezonden.
    
nieuwsbriefhoofd.png 
Spinoza! Wat is er zo fascinerend aan deze filosoof?

Een lezing door Stan Verdult van de Spinoza Kring Limburg op dinsdag 21 oktober 19.30 uur

Spinoza wordt erkend als de grootste filosoof ooit die Nederland heeft voortgebracht. Zijn filosofie houdt velen bezig.
Wie was Spinoza die leefde in de 17e eeuw? Wat leerde hij? En vooral, wat is het dat hem kennelijk nog steeds zo aantrekkelijk maakt om te bestuderen? Meer dan in zijn eigen tijd (waarin hij vooral bestrijders had) wordt hij tegenwoordig bestudeerd. Niet alleen door filosofen en wetenschappers, maar vooral door gewone burgers, filosofische "leken".

Er verschijnen over de hele wereld veel boeken over en vertalingen van de werken van deze filosoof.  En dat al eeuwenlang, zoals blijkt uit het boek dat eerder dit jaar verscheen van filosoof en vertaler van Spinoza’s Ethica, Henri Krop, getiteld: Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland.  

De Vereniging Het Spinozahuis is de grootste vereniging in Nederland rond deze filosoof. Er bestaan diverse Spinoza Kringen, waaronder ook de Spinoza Kring Limburg (SKL) en er worden regelmatig cursussen gegeven en symposia en conferenties gehouden over onderwerpen uit zijn filosofie.

Stan Verdult, medeoprichter van de SKL en al zeven jaar blogger over "Spinoza, Spinozisme en Spinozana," houdt een lezing over Spinoza. Hij zal ingaan op de vraag wat het paradoxale én het fascinerende is van deze filosoof – en op wat hij ons in deze tijd te zeggen heeft.

 

Wanneer: Dinsdag 21 oktober, 19.30 uur
Waar: Boekhandel De Zon, Raadhuisstraat 32, Heerlen
Entree: €6,00
Vooraf aanmelden via info@boekhandeldezon.nl