Spinoza in nieuwe "Graphic Philosophy"

0
340

Volgens de catalogus met de najaarsaanbieding 2013 van de Wereldbibliotheek zal in februari 2014 verschijnen:

Erik Bindervoet en Saskia Pfaeltzer, Spinoza’s achtbaan. Wereldbibliotheek – isbn 978 90 284 2538 5 – Omslag Bureau Beck

De uitgever omschrijft het als: een "filosofisch beeldverhaal," waarin Spinoza en zijn werk tot leven  komen – met tekeningen van Saskia Pfaeltzer en tekst van Erik Bindervoet.

Janus Dullemondt is wiskundeleraar aan een middelbare school, liefhebber van Formule-1-races en achtbanen, groot kenner van Amerikaanse presidenten en slangen, én van Spinoza. Hij wil zijn leerlingen duidelijk maken wie Spinoza was, wat hij ons kan leren, en waarom dat belangrijk is. Hij neemt ze mee in een filosofische achtbaan die langs het leven en de leer van Spinoza voert.

In Spinoza’s achtbaan weten Saskia Pfaeltzer en Erik Bindervoet eigentijds en toegankelijk te verbeelden en verwoorden waarom Spinoza nog altijd actueel is.

Het boek bevat prachtige tekeningen van Saskia Pfaeltzer en een mooi geschreven parallelle tekst van Erik Bindervoet.

Saskia Pfaeltzer (1955) is beeldhouwer en beeldend kunstenaar met een grote internationale reputatie. Erik Bindervoet (1962) is schrijver, tekenaar, dichter en vertaler.