Refurbished telefoon kopen? Dit zijn de voordelen!

0
4018
refurbished iphone

Dankzij de komst van de smartphone is er een compleet nieuwe wereld voor ons opengegaan. We kunnen nu niet alleen meer bellen en sms’en buitenshuis, maar ook internetten. Althans, wel wanneer jij data in jouw bundel hebt zitten of over een wifi-verbinding beschikt. Er kleeft echter ook een nadeel aan de komst van de smartphone. Zo is de aanschafprijs van een toestel vele malen hoger komen te liggen. Waar je vroeger nog een prima telefoon kon kopen voor een paar tientjes, betaal je nu al snel een paar honderd euro. Voor sommige mensen geen probleem, maar er zijn echter ook genoeg mensen die aanhikken tegen de hoge vraagprijs van een smartphone. Geldt dit laatste ook voor jou? Dan wil dit echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om een smartphone te kopen. Er zijn vandaag de dag namelijk steeds meer refurbished telefoons te koop. Wij vertellen jou hieronder wat dit voor een toestel is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een refurbished toestel?

Een refurbished telefoon kan gezien worden als een tweedehands toestel. Zo’n telefoon is namelijk al eens eerder door iemand gebruikt. Vaak gaat het dan om medewerkers van grote bedrijven. Zij krijgen eens in de zoveel tijd nieuwe toestellen. Het oude toestel werkt vaak nog prima en is niet heel veel gebruikt. Daarom is het zonde om deze telefoons weg te gooien. Zo’n toestel wordt echter ook niet één op één doorverkocht als refurbished. Nee, voor het toestel in de winkel komt te liggen wordt deze eerst uitvoerig gecontroleerd. Zo wordt de oude software verwijderd en vervangen door de nieuwste software. Ook de buitenkant wordt vaak vernieuwd, zodat het toestel er weer als nieuw uitziet.

De voordelen van een refurbished telefoon

Nu jij weet wat een refurbished telefoon eigenlijk is, ben je vast en zeker ook benieuwd naar de voordelen ervan. Het grootste voordeel vinden we terug in de prijs van een refurbished smartphone. Doordat het toestel al eens door iemand gebruikt is, wordt het voor een aanzienlijk lager bedrag aangeboden dan de nieuwprijs. Je verwacht het mogelijk niet, maar door een refurbished telefoon te kopen, bespaar jij soms wel een paar honderd euro. Ideaal dus voor mensen die niet te veel uit willen geven, maar toch een als nieuw ogende telefoon willen hebben. Ja, want zo’n refurbhised smartphone ziet er namelijk ook nog eens als nieuw uit. Beschadigingen aan de buitenkant worden namelijk zoveel mogelijk verholpen. Hierdoor lijkt het net alsof jij een nieuw toestel hebt gekocht. Aan de binnenkant is overigens ook niet te merken dat het toestel al eens eerder gebruikt is. Het geheugen wordt namelijk geleegd en het toestel wordt voorzien van de nieuwste software. Een refurbished telefoon is hierdoor net zo snel als een toestel dat nieuw in de winkel wordt verkocht. Het kan dus zeker lonend zijn om een refurbished smartphone te kopen in plaats van een nieuwe.

Hoe zit het met de batterij

Indien jij al de nodige smartphones hebt versleten, weet je ongetwijfeld dat de levensduur van de batterij langzaam maar zeker achteruit gaat. Waar het toestel het in het begin nog makkelijk een dag of langer volhoudt, is dit na anderhalf à twee jaar vaak niet meer het geval. Veel mensen denken hierdoor dan ook dat de batterij van een refurbished toestel binnen de kortste keren leeg is. Dat is echter niet het geval. Voordat het toestel in de verkoop gaat, wordt er namelijk ook aandacht besteed aan de batterij. De levensduur ervan wordt verlengd en soms wordt er zelfs een nieuwe accu in het toestel geplaatst. Indien jij kiest voor een refurbished telefoon, hoef je er dus niet bang voor te zijn dat de batterij van jouw smartphone binnen de kortste keren leeg is.

Ook refurbished iPhone’s te koop

Veel mensen zijn fan van een iPhone. Probleem is dat deze vaak nog weer duurder zijn dan smartphones van andere merken. Uiteraard betaal je bij een iPhone grotendeels voor het merk, maar het zijn ook gewoon fijne toestellen. Zeker wanneer jij voorheen altijd een iPhone hebt gehad, wil je waarschijnlijk niet anders meer. Heb je het even niet al te breed, maar heeft jouw telefoon het toch begeven? Dan betekent dit gelukkig niet dat jij geen iPhone aan kunt schaffen. Het is namelijk ook mogelijk om een refurbished iPhone te kopen. Je bespaart hierbij flink op de aanschafwaarde. Wil jij het liefst het nieuwste model van de iPhone hebben? Zelfs dat is mogelijk. In veel winkels wordt inmiddels namelijk ook al een refurbished iPhone X verkocht. Daarnaast zijn deze toestellen ook gewoon via het internet aan te schaffen. Jij hoeft vandaag de dag dus zelfs de deur al niet meer uit om een refurbished iPhone aan te schaffen. Hoe makkelijk wil je het hebben?!

Refurbished telefoon met abonnement

Wil jij graag een refurbished telefoon met abonnement? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kun jij bijvoorbeeld zelf een abonnement afsluiten bij een aanbieder. In de meeste gevallen gaat het dan om sim only. Dit kun je doorgaans zonder problemen gebruiken, want een refurbished smartphone is namelijk vrijwel altijd simlock-vrij. Jij kunt hierdoor een abonnement afsluiten bij nagenoeg iedere aanbieder. Je betaalt zodoende nooit te veel voor het gebruik van jouw telefoon. Wil je liever geen abonnement? Ook dat is mogelijk met een refurbished telefoon. Zo kun jij bijvoorbeeld ook voor prepaid kiezen bij zo’n toestel. We kunnen dus wel stellen dat een refurbished telefoon voor iedereen geschikt is!