NRC Handelsblad gaat dit weblog uitkleden

0
251

Vandaag kreeg ik al een tweede e-mailtje dat ik zonder toestemming een artikel uit NRC Handelsblad in een blog had geplaatst.

21 juni kreeg ik een aanmaning van de NRC dat de tekst van het artikel van Karel Berkhout over de vondst van het Ethica-manuscript zonder toestemming was overgenomen. Ik heb die toen weer verwijderd. Het mag inderdaad niet, maar ik nam tot heden aan dat ze wellicht zo nauw niet zouden kijken. Wat voor schade kan er nou helemaal door zo'n bescheiden weblogje worden aangericht.

Maar de NRC gaat de strijd aanbinden en heeft er een afdeling of functie "Hergebruik" voor opgericht en daarin Lupe Cicilia aangesteld. Die mij vandaag e-mailde: "Wij hebben wederom geconstateerd, dat u zonder toestemming vooraf het artikel "Nooit meer met veel geld over straat" uit het NRC Handelsblad d.d. 30 december 2009 op uw website heeft geplaatst. Ik wil u erop wijzen, dat hierop auteursrechten rusten."

Ook dat artikel gaat er dus af. Ja, ze hebben gelijk, maar toch. Ik overwoog een abonnement op de NRC (die met iPad-aanbieding) te nemen, maar ik zie daar vanaf, want kan er te weinig mee voor dit weblog.

Enfin dan weet u er van dat deze stukken met behoorlijk terugwerkende kracht worden weggestroopt. Ordnung muβ sein auch bei der Volkszeitung.