Nieuwe website: Spinoza in Vlaanderen

0
424

Karel D’huyvetters is een initiatief gestart: een website "Spinoza in Vlaanderen." Daarop hoopt hij belangstellenden bijeen te brengen.  Hij schrijft:

"Deze website is een initiatief van enkele mensen die de kennis van de figuur en het gedachtegoed van Spinoza in Vlaanderen willen bevorderen. 

Het is niet onze bedoeling om een vereniging op te richten. Aangezien dit geen vereniging is, is er geen voorzitters- of andere functie, geen bestuur; er zijn geen leden. Er is geen lidgeld of andere contributie verschuldigd.

Als eerste project willen wij hier een inventaris maken van mensen die zich persoonlijk inzetten voor het bekendmaken in Vlaanderen van de figuur en het gedachtegoed van Benedictus de Spinoza, op welke manier ook, individueel of collectief. De minimale uitdrukking daarvan is dat men spontaan zijn naam, eventueel aangevuld met persoonsgegevens en een motivering, laat vermelden op deze website ‘Spinoza in Vlaanderen’. Deze lijst heeft geen enkele representatieve waarde, ze is gewoon wat ze is. In principe wordt niemand geweigerd. Vanzelfsprekend is de lijst niet beperkt tot Vlamingen: ook anderen kunnen ons initiatief steunen, ze zijn van harte welkom.

Bijeenkomsten kunnen desgewenst spontaan georganiseerd worden indien daaraan behoefte bestaat, lokaal of ruimer.

Op de website kunnen naast de namen van de sympathisanten ook vermeldingen komen van interessante gegevens over of rond Spinoza: links naar sites, bibliografische gegevens, nieuws, steeds binnen het kader van de algemene doelstelling en de Vlaamse context. Het is in principe niet de bedoeling om hier oorspronkelijke langere bijdragen te brengen, noch om gegevens van andere bronnen nodeloos te dupliceren.

De website wordt belangloos onderhouden door initiatiefnemer Karel D’huyvetters. Alle vrijwillige medewerking is welkom. Wat op de website verschijnt, wordt in onderling overleg beslist.

Aanmeldingen voor de lijst, suggesties en vragen stuurt men naar de website, via de knop ‘stuur me een mail’. Alle mails worden beantwoord."