Nieuw: The Spinoza Research Network

0
13

Vanmiddag ontving ik een e-mail van Filip Buyse met informatie die ik op dit weblog mag doorgeven. Ik doe dat door zijn tekst over te nemen: 

"Net terug van CalTech [California Institute of Technology, Pasadena, CA, USA] waar ik een seminar heb bijgewoond over “Early Modern Philosophy” met bijdragen van o.a. Daniel Garber (Princeton) zowat de leidende autoriteit in dit domein.

Er was ook een interessante bijdrage van Yitzhak Melamed (Johns Hopkins) met als titel "Inherence-Causation-Conceivability in Spinoza, or On the Delicate Art of Bullet-Biting"; dezelfde lezing dus die hij vroeger reeds in Leiden had gegeven. [Zie hier het programma en hier de abstracts]

Ik heb daar o.a Prof. Syliane Malinowski-Charles  (Temple University [zie hier]) ontmoet die mij vertelde dat ze een onderzoeksproject heeft voorgesteld over “De fysica van Spinoza”. Afwachten wel of het zal goedgekeurd worden.

Ondertussen is  er ook aan Dundee University een tweejarige project  (2008-2009) gestart: The Spinoza Research Network. [link vernieuwd]