MIJN 2008: LEKKER EIGEN-WIJS

0
316

Een korte terugblik:
Dit jaar was in velerlei opzichten niet doorsnee. Voor mij dan. In maart besloot ik naar de directeur van de GGZ-instelling te stappen omdat ik mijn contract van 18 uur omgezet wilde hebben in eentje van 32 uur. Dat wilde hij.

Dat leek allemaal mooi.

Maar het UWV ging, zoals gebruikelijk, dwars liggen.
Ik besloot tegen het advies van het UWV toch 32 uur te gaan werken. Dat was risicovol. Want ik verspeelde zo de wa-jong uitkering die ik naast mijn deeltijd-inkomen had.

De functiewaardering – want mijn baan als ervaringsdeskundige GGZ is nieuw – zorgde ook nog eens voor veel commotie. Het management vond het een MBO-nivo functie. Ik zette in op HBO. Het werd lang onderhandelen, zo'n 2 maanden, waarbij ik serieus overwoog om te stoppen.
Ik onderhandelde er HBO nivo uit.

Na dit alles:
meldde nichtje zich bij me. Of ik wellicht interesse had in haar appartement. Ik was meteen verliefd. Op dat appartement. Daarbij lag ligt het op loopafstand van mijn werk en ook nog eens op loopafstand van de kroegen Heerlen-centrum.


Dat leek allemaal mooi.
Maar de kreditcrisis brak uit. En leek het er op dat ik de hypotheek niet rond kon krijgen. Maar ik zocht en zocht en zocht en vond Nationale Nederlanden!!
Uiteindelijk lukte het me gisteren om het benodigde bedrag rond te krijgen.

Dat werd uiteindelijk tóch allemaal mooi.
Want ik heb de basis gelegd voor een waanzinnig 2009. In de eerste week van februari 'ga ik om' naar het appartement in Heerlen.
Morgen ga ik naar Marc, mijn vriend, en zijn lieve partner vriendin.  Ik ga daar eerste kerstdag vieren. En vooral genieten.

Een  witte fijne kerst! Dat wens ik jullie!

_______________________________________________________