Levensverhaal van Rene Meijer!

0
1726

Rene Meijer is de oudste zoon van Gerard Meijer. De eigenaar van een luxe winkelketen. Rene is verantwoordelijk voor de inkoop van spullen en accesoires. De vader van Rene is een oude bekende van Ludo. Ludo roept de hulp van Rene in als het wat minder gaat met Tasjesdief, het bedrijf van Nina, zijn dochter. Nina weet hier niks van.

Rene zoekt contact met Nina en doet net alsof hij interesse heeft in een deal met Tasjesdief. Nina vindt hem meteen leuk en Rene heeft het geflirt door. Na een paar zakendiners, vraagt hij of ze wat wil drinken. Dat wil ze en hij stopt GHB in haar drankje. Dan vekracht hij haar samen met twee vrienden van hem.

Een tijd lang durft Nina niks te zeggen, maar dan verteld ze het toch aan haar moeder. Ze gaan naar de politie om aangifte te doen. Helaas is er geen bewijs van verkrachting en gaat Rene vrijuit. Janine aast op wraak. Ze maakt een afspraak onder een valse naam in de Roseboom. Ze wil hem drogeren net als hij bij Nina heeft gedaan. Rene trapt er niet in en valt haar aan. Op dat moment komen Dorothea, Barbara en Laura binnen. Ze dachten al dat Janine wraak wilde nemen en wilde haar tegen houden. Ze proberen het gevecht tussen Janine en Rene te stoppen. In het gevecht duwt Laura Rene hard en hij komt op de tafel terecht. Hij valt daarna dood op de grond. De dames raken in paniek en besluiten hem te begraven in de tuin van de Roseboom.

Lange tijd denkt iedereen dat Rene inderdaad dood is. De politie onderzoekt de zaak wel maar kan niet ontdekken wie hem heeft laten verdwijnen. Laura, Barbara, Janine en Dorothea voelen zich erg schuldig. Vooral de laatste vindt het vreselijk dat ze medeplichtig is aan een moord. Ze kan er niet meer tegen en wil niet meer liegen. Ze verteld het daarom aan Jef. Daarnaast krijgt ze ook steeds visioenen waarin ze Rene ziet. Ze kan ook al niet meer slapen en het lijkt haar hele leven te gaan leiden. Ook Barbara en Laura voelen zich schuldig. Janine lijkt nog het minst schuld te voelen, want die is blij dat Rene weg is, zodat hij Nina niks meer kan aandoen. De vrouwen weten dan nog niet dat ze Rene levend hebben begraven.

Op 5 december verkleed Rene zich als zwarte piet omdat het sinterklaas is in de Roseboom. Dorothea voelt zich erg angstig en gaat naar de tuin van de Roseboom. Ze begint te graven, maar vindt alleen de doek waarin hij lag. Dan staat Rene achter haar en ontvoerd haar in haar eigen auto. Dan vermoord hij haar. Rene is van plan alle vrouwen een voor een te vermoorden, en Dorothea is de eerste. Iedereen denkt dat Dorothea met haar auto tegen een boom is gereden door haar vermoeidheid. Op dat moment weet niemand dat Rene nog leeft, en de vrouwen voelen zich schuldig. Ze denken dat het hun schuld is dat Dorothea dood is, omdat ze slapeloosheid had door de dood van Rene. Daardoor gaat Janine naar het bureau en zegt dat zij en Dorothea Rene hebben vermoord. Barbara en Laura voelen zich ook schuldig en gaan ook naar het bureau. Op het bureau staat een grote verrassing te wachten. Rene staat zomaar voor hun neus.

Rene zegt dat hij al die tijd in India is geweest en dat hij zijn leven heeft gebeterd. Laura en Barbara geloven hem, maar Janine vertrouwd hem voor geen cent. Ze weet zeker dat hij Dorothea heeft vermoord en dat hij nu op zoek is naar een nieuw slachtoffer. Dat hij zeker, want hij wil Barbara nu omleggen. Wanneer ze alleen thuis is, komt hij bij haar langs. Op dat moment is Sjors er ook en zij ziet Rene. Hij slaat haar neer, waardoor ze in het ziekenhuis terecht komt. Janine heeft nu weer vermoedens dat het de schuld van Rene is, maar weer gelooft niemand haar. Alleen Jack gelooft haar. Omdat Sjors niet meer weet, wat Rene wil dat ze weet, probeert hij haar in het ziekenhuis te drogeren, maar dit lukt haar niet.

Ook nu kan de politie niks doen en Rene blijft vrij rond lopen. Ondertussen bedreigt hij Nina ook nog twee keer, een keer op straat en een keer in de Roseboom. Janine is nu helemaal klaar met hem en zoekt hem op met een bijl. Rene overmeesterd haar echter en bindt haar vast aan een boom. Hij bedreigt haar met de bijl en op het moment dat hij haar inderdaad wil vermoorden, komt Jack om de hoek en schiet hij de jonge Rene Meijer dood.

De rol van Rene Meijer werd gespeeld door Roscoe Leijen.