Levensverhaal van Martine Hafkamp!

0
441

Martine Hafkamp begon ooit en kreeg een hoge naam door een escortservice. Ze laat mannen voor geld met meisjes vrijen die voor haar werken. Wat later gaat Martin werken bij het Huygensconcern van Rolf Huygens. Rolf is getrouwd met Agaath Huygens maar toch heeft hij op dat moment nog 2 verhoudingen, met Martine en met Helen Helmink. Martine kan het niet hebben dat Rolf aan haar als maîtresse niet genoeg heeft. Helen vindt dat Martine alles heeft wat zij nooit heeft gehad. Haar haat tegen Rolf bereikt een hoogtepunt als Rolf wil scheiden van zijn vrouw om te trouwen met Helen. Uiteindelijk gaat hij niet scheiden omdat Agaath in een rolstoel terecht komt. Martine kan het echter toch niet hebben dat hij anders voor Helen had gekozen.

Martine heeft een eigen bedrijf: Hafworks BV. Ze neemt Yasmin Fuentus in dienst. Zij helpt haar samen met Isabella om haar rivaal Ludo Sanders kapot te maken. Deze wraakactie loopt niet goed af wanneer Isabella besluit om het heft in eigen handen te nemen.

Martine is dolblij als haar dochter contact met haar opneemt. Het lijkt erop dat Sjors en Martine de ideala moeder en dochter zijn voor elkaar. Maar wanneer Sjors wordt verkracht door Nick, een collega van Martine, en geen steun van haar moeder krijgt. Wil Sjors niks meer met haar moeder te maken hebben. Tot groot verdriet van Martine. Toch vergeeft Sjors het haar dat ze niet op een normale manier heeft gereageerd. Ze krijgen daarna wel een goede band. Toch wankelt de relatie soms, mede door de grote verschillen tussen moeder en dochter. Martine wil de band met haar dochter niet verpesten dus verzwijgt ze voor Sjors dat ze een aandeel had in de wraakactie op Ludo Sanders.

Maar Ludo slaat terug. Hij zorgt ervoor dat Martine wordt veroordeeld op de moord van Carel Kortenaer. Wanneer ze op weg is naar het huis van bewaring, wordt ze ontvoerd door handlangers van Ludo Sanders. Ludo dwingt haar afstand te doen van Merenpark en Hafworks. Dan zet Ludo haar op een boot en ze vertrekt. Even later gaan de handlangers kijken of ze nog ergens is. Ze vinden de boot terug maar zonder Martine. Niemand weet waar ze nu is.

Martine heeft weinig belangrijke mannen gehad in haar leven. Na Rolf Huygens krijgt ze een relatie met Frits van Houten. Ze wordt zwanger van hem en bevalt van een dochter: Wendala. Wanneer Frits overlijdt en Martine de gevangenis in moet wegens het proberen te vermoorden van Helen Helmink, vraagt Martine of Daniël voor Wendala wil zorgen. Dit doet hij samen met Janine. Samen noemen ze Wendala vaak Wendy. De situatie is echter onthoudbaar omdat Daniël vaak depressief is en Janine zoekt bij haar werk bij SOS kinderhulp naar geschikte adoptieouders. Ze geeft met pijn in het hart het meisje weg. Wendala komt terecht bij de familie Langeveld die haar Georgette noemen. Zelf kort ze dat later af tot Sjors. Martine is lange tijd daarna vrijgezel geweest. Maar wanneer ze Carel Kortenaer onmoet is ze gelijk verliefd. Ze beginnen een serieuze relatie met elkaar. Wanneer ze hoort dat Carel een ongeneeselijke ziekte heeft, is ze dan ook compleet overstuur. Carel verteld haar dat hij een einde aan zijn leven wil maken. Martine probeert hem om te praten, maar dat lukt niet. Ze helpt hem uiteindelijk bij zijn zelfmoord en wordt daarvoor veroordeeld. Ludo zet haar dan op een boot. Martine verdwijnt uit Meerdijk.

De rol van Martine Hafkamp werd gespeeld door Inge Ipenburg.