Flashback: Ronja’s angst!

0
28

Wanneer Ronja en Charlie weer geen geluk hebben in de liefde besluiten ze te gaan internet daten. Wanneer ze dit doen ontmoet Ronja Arthur Diepgrond waarmee ze een keer afspreekt. Ze beleven een leuke nacht, maar dan zegt Ronja het rustig aan te willen doen. Arthur loopt boos weg en bedreigt haar dat ze hier spijt van krijgt.

Wanneer Charlie weer zit te internetten ontmoet ze een onbekende man. Wanneer ze met hem afspreekt en Ronja hem ook ziet blijkt het dat Charlie met Arthur zit te daten. Ronja wil haar duidelijk maken dat hij haar bedreigt heeft en dat hij haar ongelukkig gaat maken. Charlie wil haar niet geloven en gaat gewoon verder met haar relatie met hem.

Dan ontmoet Ronja Paul Karels op internet en spreekt met hem af. Ze krijgen een relatie met elkaar en zijn dolgelukkig. Wanneer Charlie en Arthur 4 kaartjes voor de efteling hebben, vragen ze of Paul en Ronja met hun meewillen. Dit willen ze wel, al is Ronja doodsbang. Wanneer Paul, Arthur en Charlie in het huisje zijn, gaat Ronja Arthur's tas doorzoeken. Paul, Charlie en Arthur betrappen haar. Ze zijn woest. Charlie en Arthur gaan weer naar binnen en Paul loopt boos weg. Ronja probeert hem duidelijk te maken dat Arthur niet spoort, maar Paul luistert niet.

Wanneer Paul en Ronja weer thuis zijn, gaat Paul Ronja toch helpen om het te bewijzen dat hij niet spoort. Ze onderzoeken zijn tas en vinden pillen. Paul gaat weg om ze te onderzoeken terwijl Ronja thuis in spanning afwacht. Als Paul belt zegt hij dat hij informatie heeft en die eerst persoonlijk aan haar wil vertellen. Hij gaat eerst een boek bij Sjors ophalen.

Ongeveer een half uurtje later belt Arthur naar Ronja. Paul is net binnen gebracht in het ziekenhuis. Hij heeft een auto-ongeluk gehad. Ronja schrikt en gaat naar het ziekenhuis. Daar treft ze Paul. Net op dat moment komt Arthur binnen. Ronja denkt dat hij hem heeft aangereden. De volgende dag krijgt Ronja een telefoontje dat het wat beter gaat met Paul. Later op de dag krijgt Irene weer een telefoontje van het ziekenhuis. Ze vertelt vlak daarna aan Ronja dat Paul is overleden in het ziekenhuis.

Ronja is zeer verdrietig en zal nu ook niet te weten komen wat Paul haar wilde vertellen. Dan belt ze een vriend van Paul op om het aan hem te vragen. De vriend verteld haar dat het pillen zijn voor depressies. Hij heeft vroeger in een inrichting gezeten omdat hij het huis van zijn ouders in de brand heeft gestoken. Ronja verteld dit nieuwtje ook aan Charlie die vanaf dat moment steeds banger wordt voor Arhur.

Ronja vindt het nog steeds raar dat Paul zomaar dood was. Ze gaat op onderzoek uit en gaat op het medisch net kijken. Ze komt erachter dat Arhur officieel niet meer in het ziekenhuis werkt. Dit verteld ze aan Charlie die vlak daarna in Arthur's tas gaat zoeken. Ze vindt het pasje van het ziekenhuis, die hij allang had in moeten leveren. Ze verteld het aan Ronja en Ronja denkt nu echt dat Arthur Paul vermoord heeft.

Dan gaat de politie, Jack, op onderzoek uit naar de dood van Paul. Jack vindt camera beelden van de kamer waarop Paul lag. Ongeveer een uur voor zijn dood is er een onbekende man op zijn kamer geweest. Die een kussen in Paul's gezicht heeft gedrukt.

Op een dag moet Noud klussen voor Noud Bouwt in een sanatorium. Lucas en Charlie gaan hem daar bang maken. Wanneer ze er met zijn drieën zijn horen ze voetstappen. Noud gaat kijken en Charlie en Lucas blijven achter. Wanneer het lang duurt gaat Lucas achter Noud aan. Charlie staat er nu nog alleen. Dan komt Ronja aanlopen met de boodschap dat Arthur achter Charlie aanzit. Wanneer de twee dames allebei wegrennen, komt Ronja Arhur tegen in het sanatorium. Ze rent hard weg voor hem en verstopt zich. Arthur staat in dezelfde kamer en wil tegen haar zeggen wie nou echt Paul heeft vermoord. Vlak voordat hij dat wil zeggen, wordt hij in zijn rug gestoken. Hij valt dood neer. Ronja komt van haar verstopplek af en ziet hem liggen. Dan komen Noud, Charlie en Lucas eraan. Ze denken dat Ronja het heeft gedaan, maar zij zegt dat er nog iemand moet zijn. Het lichaam van Arhur wordt bedekt en Noud gaat zijn spullen pakken. Dan staat Marco, de ex van Lucas, opeens voor hem. Marco steekt Noud meerder malen in zijn buik. Wanneer hij een uithaal wil doen komt Ronja er gillend aan. Marco loopt naar haar toe en verteld op een dreigende toon hoe het ongeluk met Paul in elkaar zit. Hij wat jaloers op Noud, omdat Lucas op Noud was. Wanneer Paul de paraplu van Noud had geleend dacht Marco dat het Noud was en reed op hem in. Toen hij zag dat het Paul was reed hij door. Toen hij in het ziekenhuis was heeft hij Paul vermoord omdat hij te veel wist. Ronja is doodsbang en krabt Marco in het gezicht. Dan rent ze weg. Ze verstopt zich weer, maar Marco weet haar te vinden. Wanneer hij wil uithalen, komt Arthur opeens weer overeind en overmeesterd hem. Arthur gaat nu echt dood in de armen van Ronja. Vlak voor zijn dood heeft ze haar excuses aangeboden. Dan komt Marco opeens weer overeind. Hij wil weer uithalen, maar hoort dan een schot. Hij voelt aan zijn achterhoofd en er komt veel bloed uit. Jack staat er met een pistool. Hij schiet nog een keer en dan valt Marco dood neer. Vanaf nu zijn Charlie, Lucas, Noud en Ronja weer veilig.

Noud overleeft het en Ronja heeft veel last van hyperventilatie. Ze wil rust en vertrekt naar haam oma in Amerika.

Hoofdrolspelers:
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Arthur Diepgrond (Sjoerd Dragtsma)
Marco Buis (Roman van der Werff)
Paul Karels (Seth Kamphuijs)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Irene Huygens (Anita Donk)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)