Levensverhaal van Josephine van Wickenrode!

0
333

Floris heeft schulden dus zoekt hij na lange tijd weer contact met zij moeder: Josephine. Zij is erg rijk en hij hoopt dat hij haar wil helpen. Hij weet dat ze niet zomaar het geld wil geven dus verzint hij dat het voor zijn dochter Vickey is. Jospehine laat zich overhalen en geeft hem het geld.

Josephine komt weer langzaam in het leven van haar zoon en kleindochter. Vooral met de laatste kan ze het erg goed vinden. De relatie met haar zoon is wat minder goed, omdat ze een bepaalde toekomst voor hem in gedachte heeft en laat hij daar nou net even anders over denken. Daarnaast verwijt Floris haar dat zijn moeder hem altijd geheim heeft gehouden dat hij een dochter heeft: Vickey. Vickey is namelijk uit een one-night-stand geboren. Josephine betaalde geld aan Trudy Pouw, de moeder van Vickey, om haar de mond te snoeren.

Wanneer Josephine erachter komt dat het geld niet voor Vickey was wordt de band er niet beter op. De band tussen Vickey en haar oma wordt echter wel sterker, mede doordat ze allebei een zelfde interesse hebben: zingen. Josephine was namelijk zangeres en Vickey wil dat graag worden. Ze heeft echter last van podiumangst. Wanneer Josephine haar kleindochter kleding laat zien en haar een jurk geeft, groeien ze steeds meer naar elkaar toe.

Als Vickey wordt ontvoerd door de schuldeisers van Floris, vragen Noud, vriend van Vickey, en Floris aan Josephine om geld. Ze wil dit dolgraag betalen, maar kan niet zomaar aan zo'n groot geldbedrag komen. Gelukkig komt Vickey door een list van Noud toch weer vrij. Noud wordt echter wel neergeschoten en komt in het ziekenhuis terrecht. Daar ontmoet Josephine Lorena. Ze ziet Lorena per ongeluk aan voor Vickey. Josephine maakt de laatste tijd wel meer van dit vergissingen en lijdt dus aan geheugenverlies. Lorena maakt hier dankbaar gebruik van en doet zich voor als haar persanol assistent, met het plan al het geld van Josephine af te troeven. Het lukt haar bijna, maar Vickey weet haar op tijd tegen te houden.

Een tijdje later komt Josephine in het ziekenhuis omdat ze door geheugenverlies aan de verkeerde kant van de weg reed. De verwondingen vallen mee, maar het blijkt dat ze aan azheimer lijdt. Ondertussen gaat het nog steeds niet goed tussen Floris en zijn moeder. Ze wil dat Floris alles van de Wickenrode's erft, maar dit wil Floris niet. Uiteindelijk krijgen de twee begrip voor elkaar. Josephine besluit om naar de Provence te gaan, omdat ze niet wil dat haar familie haar ziet aftakelen. Ze vertrekt. Vickey heeft het er moeilijk mee, maar legt zich erbij neer.

De rol van Josephine van Wickenrode werd gespeeld door Willeke Alberti.