Levensverhaal van Isabella Kortenaer!

0
15

De vader van Isabella is een baas van vele hotelondernemingen over de hele wereld en is daarom veel op reis. De moeder van Isabella en zijzelf reizen vaak met hem mee. De familie Kortenaer blijft nooit langer dan een jaar op een plek wonen. De band met haar familie is zeer hecht, mede omdat ze enig kind is. De wereld van Isabella stort in wanneer haar moeder overlijdt. Ze werkt dan enige tijd als de manager van de Roseboom en wordt daarna de rechterhand van Ludo Sanders. Wanneer ze wordt geobserbeerd door Ludo en doorslaat, laat Ludo haar opnemen in een kliniek. Hier ontdekken de artsen dat ze zwanger is.

Uiteindelijk keert Isabella terug naar Meerdijk, want ze wil wraak op Ludo. Het is volgens haar zijn schuld dat haar dochtertje niet meer leeft, want in de kliniek kreeg ze pillen die haar kindje fataal konden worden. Dit wordt haar echter verteld, want haar vader Carel houdt het kind angstvallig bij haar vandaan, omdat hij denkt dat ze het geestelijk niet aan kan.

Isabella werkt samen met Yasmin en Martin om Ludo kapot te maken. Maar als ze merkt dat de dames een plan neerleggen, dat langer duurt dan ze zelf wil, trekt ze haar eigen plan. Ze wil dat Ludo boet, omdat haar dochtertje dood is en ze ontvoerd Nina, zijn dochter. Er onstaat een brand, waarbij vele mensen gewond raken, waarbij zelfs Benjamin het fataal wordt, die overlijdt namelijk. Na deze gebeurtenis is ze geestelijk niet goed meer en ze gaat in therapie. Haar vader, die tijdelijk terug is in Meerdijk helpt haar. Na een tijdje besluit ze te stoppen met therapie. Het gaat beter met haar en ze gaat weer werken als manager bij Scala.

Als haar vader dood wordt aangetroffen, is Isabella compleet over haar toeren. Ze denkt dat Martin achter zijn dood zit en kan slecht met het verlies omgaan. Ze zweert dat Martine zal boeten voor wat ze heeft gedaan. Wanneer er een rechtzaak is voor Martine, trekt Isabella een pistool en wil Martine neerschieten, dit doet ze niet. Dan richt ze het pistool op haar zelf en wil zelfmoord plegen. Dit lukt haar niet.

In het ziekenhuis besluit Isabella, dit keer vrijwillig, om weer in de kliniek te gaan, omdat het niet goed gaat. Na een tijdje wil ze echter al weer weg. Haar therapeut Marnix vindt dit niet zo'n goed idee. Ze belooft dat ze het aan kan en gaat weg. Ze heeft nu weer een doel voor ogen: een kindje krijgen.

Omdat ze hierin doorslaat besluit Suzanne, de PA van vader Carel, om het haar te vertellen dat Amy nog leeft. In de eerste instantie gelooft Isabella haar niet, maar na een tijdje gelooft ze het toch. Maar het is al te laat. Suzanne heeft Meerdijk verlaten, met Amy! Niemand weet waar ze zijn en Isabella is ten einde raad. Dan schakelt ze Ludo in, om hun dochtertje te vinden. Dankzij Ludo heeft ze Amy weer terug, maar Isabella voelt aan dat dit niet lang zou duren: Nina heeft haar vader verteld dat Isabella haar heeft ontvoerd. Ludo kennende laat hij het hier niet bij zitten. Ze zet daarom haar eigen dood in scene en vertrekt met Suzanne en Amy naar het buitenland.

Isabella lijdt aan een onzeker liefdesbestaan. Na de dood van haar moeder denkt ze zelfs dat ze gevoelens krijgt voor haar eigen vader. Natuurlijk zijn deze liefdesgevoelens niet wederzijds en Isabella is teleurgesteld. Al gauw komt ze in contact met Job Zonneveld. Ze zijn verliefd en krijgen een relatie. Wanneer Isabella merkt dat ze verliefd wordt op Jef, maakt ze het uit. De relatie tussen Isabella en de stiefvader van haar beste vriendin eindigt wanneer hij goed begonnen is. Even lijkt het dat ze weer echte gevoelens heeft voor Job, maar dan realiseert ze zich dat ze verliefd is op Charlie.

Haar liefde blijkt wederzijds en ze beginnen een verhouding. Echter gaat het snel over wanneer Charlie haar weer zat is. Ze blijven wel beste vriendinnen Daarna stort ze zich volledig op haar werk bij Ludo Sanders. De liefde is, ondanks dat ze een keer het bed hebben gedeeld, niet wederzijds.

Na een paar jaar komt Isabella weer terug om haar dochter te vinden. Ludo komt er echter achter dat ze nog leven en Ludo wil dat hij wordt erkend als de vader. Uiteindelijk besluit ze het te doen. Isabella komt vlak daarna ten val en overlijdt een week later in het ziekenhuis. Vlak voor haar dood ondertekend ze echter nog een contract. Dit is echter het verkeerde contract. Nu komt Amy niet terecht bij Ludo, maar bij zijn zus: Maxime, die wraak op Ludo wilde.

De rol van Isabella Kortenaer werd gespeeld door Victoria Koblenko.