Levensverhaal van Helen Helmink!

0
739

We leren Helen kennen als een lieve lerares op het Lorentz-college. Ze geeft met veel liefde les in dit vak. Een andere passie van Helen is schrijven. Haar boeken gaan meestal over haar eigen levensverhalen. En wat een levensverhaal heeft Helen!

In de eerste instantie lijkt het liefdesleven van Helen over rozen te gaan. Ze heeft een relatie met de politicus Rolf Huygens. Hij is getrouwd. Dit dwingt ze om hun relatie geheim te houden. Dit betekent echter niet dat Rolf minder van Helen houdt. De twee geliefden krijgen zelfs een kind samen. Maar Helen mag het kind niet opvoeden. Later blijkt het kind Peter Kelder te zijn. Peter kende ze al als leerling, die ze jaren zelf heeft les gegeven. Wanneer Helen en Peter hier achter komen proberen ze een goede relatie met elkaar op te bouwen. Dit lukt wel, maar met moeilijke periodes.

Maar door dit gedoe komt er geen einde aan de moeilijkheden die Helen moet doorstaan. Ze raakt verloofd met Gerard Dendermonde, de vader van Anita. Het lijkt allemaal goed te gaan, maar niks is minder waar. Het gaat uit, omdat Gerard vaak oneerlijk is tegen Helen. En Helen komt daarna in gevaar. Gerard blijkt namelijke een labiele ex te hebben: Alice de Boer. Deze dame kan de relatie tussen Gerard en Helen niet verkroppen en ze deinst nergens voor terug. Ze misleidt Helen en ontvoerd haar. Helen overleeft het drama gelukkig. Wel speelt het lichamelijke letsel wat Helen heeft opgelopen hierbij, nog lang een rol in haar leven.

Later wordt Helen weer een keer belaagd, dit keer door Martine Hafkamp. Zij blijkt ook een ex te zijn van een ex-vriend van Helen. Dit keer Rolf. Martine schrikt ook nergens voor terug. De bedreiging komt in de persoon van Koen Heeze. Hij verleidt Helen en probeert haar te vergiftigen. Ook deze keer overleeft Helen de aanslag op haar leven. Maar wanneer Alice de Boer terug komt naar Meerdijk is de maat vol voor Helen. Ze vertrekt samen met haar broer Martin naar het buitenland. Daar helpt Helen haar broer met de strijd tegen zijn drugsverslaving.

De rol van Helen Helmink werd gespeeld door Bruni Heinke en Marlous Fluitsma.