Flashback: De meineed van Teluma!

0
276

Wanneer Lorena een keer invalt in Teluma, omdat er anders niemand aanwezig is, komt er een gascontroleur langs. Ze zegt dat ze druk is en dat hij het nu even niet kan doen. Ze stuurt hem weg.

Op de 21ste verjaardag van Nina, komt het tot een gasexplosie in Teluma, door een brandende lucifer, die bij het gas komt. Nina raakt hierbij ernstig gewond. Gelijk wordt er een politieonderzoek gestart.

Bing en Rik zijn bij Rik thuis aan het praten wanneer Lorena een vreselijke gedachte krijgt. Zij heeft de gascontroleur weggestuurt en daardoor is Nina nu vreselijk gewond. Lorena wil niet dat zij de cel in moet en achterhaalt wie de gascontroleur was. Ze gaat naar hem toe en geeft hem geld als hij in de papieren laat veranderen, dat niet zij, maar dat Jack op dat moment aanwezig was. De gascontroleur doet dit. Wanneer er op een gegeven moment door de politie wordt gezocht naar de gascontroleur, koopt Lorena hem weer om, omdat hij dan naar Thailand gaat .

Jack wordt vanaf dat moment door de politie in de gaten gehouden en hij moet ook voor de rechter komen. Jack vindt het nogal raar, omdat hij de gascontroleur nog nooit heeft gezien. Sjors vindt het ook raar, want Jack is erin getraind om gezichten te onthouden. Danny wil Sjors graag helpen en samen doen ze zich voor als controleurs bij een gasfabriek. Daar kijken ze in het archief en komen ze erachter dat Bing op dat moment al de eigenaar was, toen de gascontroleur kwam.

Lorena heeft ondertussen aan Bing verteld dat zij de schuldige is van het ongeluk. Bing kan het niet geloven, maar vergeeft het haar en helpt haar zelfs. Dan komt Sjors bij Bing en drukt hem het papier onder de neus. Bing vraagt haar om het niet aan de rechter te laten zien, maar dat doet ze niet. Ze wil haar broer beschermen.

Wanneer de dag is aangebroken en de rechter net het oordeel aan Jack wil vertellen, komt Sjors overeind en laat de papieren zien aan de rechter. Jack wordt daarop vrijgesproken en Bing moet voor de rechter verschijnen een tijdje later. Wanneer ze tegen hem zijn straf willen vertellen, komt Lorena ditmaal overeind en zegt dat zij de schuldige is. Bing zegt echter dat hij het gedaan heeft. De rechter vraagt aan Lorena of ze bewijzen heeft. Die heeft ze niet en Jef zet Lorena weer op haar stoel. Bing verdwijnt dan voor 6 maanden achter de tralies, met 3 voorwaardelijk.

Lorena doet er thuis alles aan om Bing daar weg te krijgen. Jef gelooft haar echter niet en zegt dat ze dit alleen maar doet omdat ze er zelf beter van wordt. Wanneer hij ziet dat ze het echt meent, steunt hij haar om Bing vrij te krijgen. Nadat Rik, Lorena en Jef allemaal vaak met Bing hebben gepraat, gaat Bing naar de politie om te zeggen dat Lorena het heeft gedaan. Lorena wordt opgesloten en Bing wordt vrijgelaten. Lorena komt na 2 maanden weer vrij.

Hoofdrolspelers:
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Nina Sanders (Marly van der Velden)