Levensverhaal van Govert Harmsen!

0
249

Govert Harmsen is niet blij als er een opvangcentrum voor jongeren naast zijn huis wordt geplaatst. Hij ligt dan ook vaak in clinch met Koosie, de eigenaar van het huis. Na al die jaren is de ergenis gelukkig helemaal verdwenen. Sterker nog, zijn eigen huis is een komen en gaan van gasten.

Niet alleen bood hij onderdak aan zijn nichtjes Hedwig, Nancy en Jessica, ook Job, Arthur en Benjamin hebben bij de oude oom gelogeerd. Na een lange vakantie in Nieuw-Zeeland komt hij weer terug in Meerdijk. Zijn fantasie is nogal op hol geslagen dus denkt iedereen dat hij spannende avonturen heeft meegemaakt. Samen met Tracey maakt hij prachtige verhalen voor het tijdschrift de N.O.W. het blad van Janine. Dan komt uit dat hij alles heeft verzonnen en gaat met Tracey mee op reis naar het amazone-gebied.

Maar als hij verneemt dat Pascale is vermoord, wijzigt hij zijn plannen. Hij vindt niet dat hij het kan doen om Benjamin in de steek te laten. En het is maar goed dat hij niet meegaat, want hij begint dingen te vergeten. Als hij hevige hoofdpijnen krijgt laat hij zich onderzoeken. Hij blijkt een hersentumor te hebben, maar hij verzwijgt dit voor iedereen. Inmiddels is hij geopereerd en volledig hersteld.

Govert leidt jarenlang een single bestaan. Na de dood van zijn vrouw Elisabeth staat hij niet meer open voor de liefde. Even lijkt hij weer geluk te vinden bij Lisette, maar zij leidt aan een psychische stoornis. Een relatie zit er daarom ook niet in. Dan komt Henny op zijn pad, maar dit lijkt ook niet helemaal goed te gaan. Ze overwinnen echter hun relatieproblemen en krijgen een intense relatie. Wanneer Henny overlijdt blijft Govert alleen achter.

Meneer Hamsen is woedend als hij moet verhuizen van de gemeente, omdat zijn huisje moet worden gesloopt. Hij doet er alles aan om het te voorkomen, maar tervergeefs. Dennis en Charlie bieden hem dan aan dat hij in Scala mag komen wonen. Eerst twijfelt hij, maar gaat dan toch akkoord. Eerst moet hij echter wel even wennen aan al die jonge mensen.

Meneer Harmsen krijgt weer gevoelens voor Louise. In zijn schooltijd, was hij verliefd op haar. Achteraf blijkt dit wederzijds te zijn geweest. Louise en Govert kunnen het dan na al die jaren nog steeds goed met elkaar vinden. Echter is er wel een minpuntje. Louise woont in Denemarken en Govert denkt dat hij over de liefde heen is. Zowel Louise als Dorothea vinden dit onzin en vinden dat hij moet genieten van het leven en van de liefde. Als Louise hem vraagt om bij haar te komen wonen in Denemarken, twijfelt hij eerst. Maar uiteindelijk vindt hij het een mooi en prachtig idee. Hij neemt afscheid van zijn lieve vrienden in Meerdijk en stapt op het vlietuig naar Denemarken.

De rol van Govert Harmsen werd gespeeld door Wik Jongsma, Hans Beijer en Niek Pancras. Wik Jongsma overleed op 7 november 2008. Hij werd 65 jaar. Niek Pancras overleed op 27 juni 2010. Hij werd 72 jaar.