Flashback: De overvallen van Lorena!

0
292

Wanneer Lorena er achter komt dat Jack rijk is wil ze gelijk een relatie met hem, zodat ze in aanmerking komt voor zijn geld. Ze probeert hem vaak te versieren maar zonder succes.

Wanneer Bing en Wiet in de Koning zijn wordt de Koning overvallen. Al het geld is weg en net wanneer de dieven weggaan komt Lorena binnen. Een dag later gaat Lorena bij Jack op bezoek en verteld hem wat ze heeft gezien. Ze verteld een heleboel dingen terwijl zij ze maar een paar seconden heeft gezien. Jack gelooft het dan ook niet helemaal.

Door deze overval heeft Lorena een plan bedacht om zijn aandacht te trekken. Ze gaat een overval faken. Ze maakt een snee in haar eigen keel en haalt al het geld uit de kassa. Dan belt de politie. Maar dan komt Lucas binnen. Lorena zegt hem dat ze is overvallen, maar Lucas gelooft haar niet. Hij stond namelijk al een tijdje te kijken en zag alles wat Lorena heeft gedaan.

Jack komt naar de overval en probeert haar gerust te stellen. Lucas besluit zijn mond te houden en doen net alsof hij net te laat binnen kwam. Jack heeft daarna meerder malen nog aan hem gevraagd of hij echt niks heeft gezien. Lucas blijft het vol houden.

Jack praat op een gegeven moment met Rem en zegt tegen hem dat hij geen bewijzen kan vinden. Hij denkt dan ook dat het gefaket is wat Lorena gedaan heeft.

Lorena weet niet wat ze met het geld moet doen en besluit het in een container te stoppen. Een zwerver ziet het en pakt het geld. Een paar dagen later komt hij bij Charlie's om zijn haar te laten knippen. Hij confronteert Lorena met dat zij het in een vuilnisbak heeft gegooid. Ze zegt dat zij een patatbakje erin heeft gegooid en stuurt hem vevolgens weg. Lorena is er niet gerust op en zoekt hem op. Hij zit ondertussen in pak. Lorena geeft hem een kadootje, maar op een voorwaard: Hij moet Meerdijk verlaten. Hij doet dit.

Jack gaat dan kijken naar bewakingsbeelden die bij de container stonden. Hij neemt ze mee naar bureau en ziet wel dat Lorena iets weggooid. Hij ziet dat het een soort envelop is. Dan confronteert hij haar ermee, maar ze blijft ontkennen.

Op een avond zijn Nina, Charlie en Lorena in Charlie's. Alle drie hebben ze in probleem in de liefde en Lorena besluit Voetbalvrouwen te worden. Wanneer Lorena iets achter de toonbank wil pakken komen er overvaller's binnen. Lorena belt snel Jack, maar die hangt op omdat hij haar niet gelooft. De overvaller pakt Lorena bij haar haren en sleurt haar naar Charlie en Nina. Dan wil hij het geld en Charlie zegt dat het op dezelfde plek ligt als de vorige keer. Toch loopt ze naar de kluis en geeft het geld. Ze willen ook alle eigendommen van de dames hebben. Nina wil iets niet geven wat ze van Dex heeft gekregen. Ze wordt neergeslagen en Charlie haalt het van de vinger af. Dan gaan de overvallers weg en komen Jack en Rik binnen. Lorena is woest op Jack dat hij niet gelijk is gekomen.

Lorena wordt ondervraagd de volgende dag op het bureau. Ze wil alleen niet dat Jack dit doet, omdat hij te laat bij Charlie's kwam. Jack wordt van de zaak afgehaald en Rem neemt het over. Lorena laat een compositietekening maken, want ze heeft zijn gezicht nog net gezien voor dat hij weg ging. Wanneer ze van het bureau komt wordt ze gepakt door een overvaller. Hij bedreigt haar en maakt een snee in haar keel.

Lorena gaat daarop naar de politie om te zeggen dat de compositietekening verkeerd was, het was haar ex die ze had laten maken. Rem geloofd haar niet. Hij denkt dat ze de goede man te pakken hebben.

Jack gaat zich er weer mee bemoeien en laat Devano (de overvaller) oppakken. Lorena kan weer rustig over straat. Wanneer ze dan over straat loopt gooit een vrouw een briefje met bedreiging in haar tas. Ze gaat gelijk naar de politie, maar die gelooft haar niet. Jack gelooft haar wel en hij laat haar vanaf nu bij hem onderduiken.

In de koning komt een vrouw binnen die naar Lorena vraagt. Jef zegt dat ze er niet is en dat ze op vakantie is. Wanneer de vrouw weg is, komt Rosa en verteld Jef dat ze bij Jack op de boot zit.. De onbekende vrouw hoort dit en gaat naar de boot. Wanneer Jack en Lorena zitten te eten bespied Tiffany (de onbekende vrouw) de twee.

De volgende dag moet Jack 's ochtends weg. Lorena is dus alleen. Sjors, die hoogzwanger is, komt dat op bezoek en vindt het raar dat Lorena er is. Dan breken de vliezen van Sjors en willen ze naar het ziekenhuis. Wanneer ze het dek opgaan zien ze dat de boot niet meer in de haven ligt. Dan komt opeens Tiffany naar boven en gooit het mobieltje van Lorena in het meer. Tiffany bedreigt ze dan met een pistool en Sjors loopt weg, omdat ze wil bevallen. Lorena loopt erachter aan en Tiffany ook. Ze is woest omdat Devano in de gevangenis zit door Lorena. Wanneer Tiffany haar evenwicht verliest duwt Lorena haar in het water. Ze gaat met Sjors naar binnen en daar bevalt Sjors van een dochter. Wanneer Tiffany net de boot weer wil op klimmen, komen Jack, Danny en Bing eraan. Ze trekken haar van de boot en Jack houdt haar stevig vast. Lorena hoeft nu voor niemand meer bang te zijn.

Hoofdrolspelers:
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Devano (Quintin Colicchia)
Tiffany (Meriyem Manders)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Huibert Rem (Emile Jansen)
Bing Mauricius (Everon Jackson Hooi)
Wiet van Houten (Pip Pellens)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Rik de Jong (Ferri Somogyi)
Rosa Gonzalez (Elly de Graaf)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Dex Huygens (Emiel Sandtke)