Levensverhaal van Daantje Mus!

0
285

Ze heet Daniëlle Mus, maar iedereen noemt haar Daantje. Ze is een blond meisje dat naar Meerdijk komt omdat ze weet dat daar haar biologische vader woont. De man heeft haar lesbische moeder zwanger gemaakt bij een one-night-stand. Daantje wil weten wie haar vader is, maar haar moeder wil niks met haar vader te maken hebben. Met ruzie gaan Hans, haar moeder, en Daantje uit elkaar. Daantje werkt bij Smulorado, wanneer Ludo en Stefano ruzie hebben, gaat Stefano op zoek naar een ander baantje. Hij komt bij de snackbar terecht, maar Daantje vindt hem niks. Hij wordt toch aangenomen. Dat heeft effect, want ze krijgen een relatie.

Benjamin is de zoon van de eigenaar van Smulorado. Wanneer zijn vader overlijdt komt hij kijken bij de snackbar. Daantje vindt hem bazerig, maar op een dag valt ze toch voor zijn charmes. Daantje is hierover eerlijk tegen Stefano en maakt het uit.

Daantje gaat bij Catch & Match werken bij Laura. Robert komt er dan achter dat Daantje zijn dochter is. Na wat onwennigheden is ze blij dat ze haar vader heeft gevonden. Maar dan kwakkelt ze met haar gezondheid. Ze heeft een leveraandoening en een transplantatie is onvermijdelijk. Maar waar vindt je zo snel mogelijk een donor?

Hans weet wel een oplossing. Daantje heeft nog een tweelingbroer waar niemand vanaf weet. Hij zou een geschikte donor zijn. Milan, haar broer, ziet deze actie totaal niet zitten. Ineens staan zijn biologische moeder en vader op de stoep en alleen als ze hem nodig hebben komen ze naar hem toe. Robert bied hem echter geld aan en hij gaat overstag. Hiermee komt er een einde aan de slechte gezondheid van Daantje.

Daantje moet wel erg wennen aan haar nieuwe broertje, maar heeft meer  aandacht voor de vriend van Laura, Dennis. De liefde is wederzijds dus ze krijgen een relatie. Tot grote woede van Laura. Na een paar maanden krijgt Daantje echter reiskriebels en gaat een wereldreis maken, samen met Dennis. Dan komt ze erachter dat hij alleen mee gaat om haar een plezier te doen, en ze vertrekt alleen. Ze komt terecht in Oakland en daar wordt ze verliefd. Door haar vriend komt ze in aanraking met dolfijnen en is ze nu dolfijnentrainer. Ook al is het nu uit tussen de twee, ze is blij met haar baan als dolfijnentrainer. Dan heeft ze zin om Meerdijk weer op te zoeken. Robert is verrast als zijn dochter opeens weer op de stoep staat en ook komt Daantje Dennis weer tegen. Ze worden weer verliefd, maar wat Daantje dan niet weet is dat Dennis eigenlijk haar halfbroer is.

Als ze dit nieuws te horgen krijgt is ze geschokt. Ze wil haar gevoelens voor Dennis nu negeren, maar ze blijft verliefd. Ze besluit om weer terug te gaan naar Nieuw-Zeeland. Robert vindt het jammer maar begrijpt haar keuze wel.

De rol van Daantje Mus werd gespeeld door Liesbeth Kamerling.