Levensverhaal van Anita Dendermonde!

0
257

Wanneer Anita's vader overlijd leest ze in het dagboek van haar overleden moeder dat ze en DESkind is waardoor ze misschien onvruchtbaar is. Maar ze raakt wel zwanger. Ze weet niet wie de vader is: Rik of Micky. Maar dat maakt toch al niet meer uit, wanneer ze een miskraam krijgt.

Mickey en Anita zijn al jarenlang vrienden. Ze zijn zelfs elkaar geliefde op een gegeven moment. Ze gaan ook trouwen. Wanneer ze voor het altaar staan komt Rik opeens binnen. Anita besluit om toch voor Rik te gaan en laat Mickey achter. Mickey gaat weg uit Meerdijk.

Anita wordt verliefd op Rik wanneer ze Hotel Dendermonde begint. De 2 willen ook gaan trouwen. Maar wanneer Anita erachter komt dat Rik na het huwlijk naar Finland vertrekt kiest ze niet voor hem. Rik gaat weg. Een paar jaar later staat hij opeens weer voor haar terwijl ze op het punt staat te trouwen met Mickey. Ze kiest voor hem en ze krijgen weer een relatie. Nu gaan ze wel echt trouwen. Wanneer ze op huwlijksreis naar Singapore gaan, wordt Rik betrapt op drugssmokkel. Anita gaat naar Meerdijk en Rik wordt opgepakt. Wanneer er brand uit breekt in de gevangenis laat Rik iedereen denken dat hij dood is. Anita blijft alleen achter met haar dochtertje Rikki. Wanneer Rik toch niet dood blijkt ze zijn gaan ze naar Nieuw-Zeeland. Daar strandt hun huwlijk en gaat Anita terug naar Meerdijk samen met Rikki. Op een gegeven moment krijgt ze met Dennis. Maar dan staat Rik weer voor haar neus. Toch gaat Anita met Dennis trouwen. Maar als ze getrouwd zijn voelt ze toch meer voor Rik dan voor Dennis. Ze gaat weg bij Dennis en komt in de armen van Rik terrecht. De 2 trouwen weer.

Anita heeft een tijdje bij Peter Kelder gewerkt in Hotel Kelder en ook heeft ze gewerkt in De Cactus. Wanneer ze dat zat is, gaat ze een zelf een hotelketen beginnen: Hotel Dendermonde. Jaren later brandt het hotel af. Later blijkt dat door Rutger Bergman het aangestoken is, omdat hij geld in het hotel had gestoken en hij hoopte dat hij het verzekeringsgeld van het hotel zal krijgen als dank.

Nadat hotel Dendermonde is afgebrand probeert ze een nieuw bedrijf te beginnen: Een Theater. Het gaat Scala heten. Ze komt niet goed rond met het geld en vraagt hulp. Haar tante Nel weil haar graag helpen. Het lukt ze samen. Maar als tegendienst moet Anita haar nichtje Cleo in dienst nemen. Anita ziet daar tegenop omdat ze Cleo totaal niet mag. Maar ze heeft geen keus en neemt haar aan.

Wanneer er een ongeluk in Scala gebeurt, komt actrice Nanda Verhoeven onder het puin te liggen. Ook Anita snijd zich. Maar Anita wil Nanda redden en doet er dan ook alles aan. Het bloed van Nanda komt bij dat van Anita. Later blijkt dat Nanda besmet is met HIV en doordat het bloed bijmekaar is gekomen is Anita nu ook besmet.

Ze heeft een beste vriendin: Roos Alberts. Wanneer Roos voor het altaar (wanneer ze gaat trouwen met Gijs) neervalt schrikt Anita zich rot. Roos krijgt een hartsilstand en overlijd. Anita is ontroostbaar.

Wanneer Anita Benjamin ziet is ze gelijk tot over haar oren verliefd. De 2 krijgen met elkaar, maar wanneer Anita merkt dat Benjamin met zaakjes bezig is die niet goed zijn maakt Anita het gelijk uit.

Anita heeft al een tijdje geen vriendje meer en besluit op internet te gaan kijken. Ze ontmoet een leuke jongen en chat veel met hem. Ze besluiten om een keer af te spreken. Wanneer ze elkaar in het echt zien blijkt het Gijs te zijn. De weduwnaar van Roos. Anita weet niet of dit goed is wat ze doet, maar besluit om wat met hem te nemen. Later maakt ze het toch uit, omdat ze weer verliefd wordt op Rik.

Ze denkt dat Rik is omgekomen bij een brand in de gevangenis. Echter heeft Rik dit in scene gezet omdat hij denkt dat Anita alleen maar nog kan verder leven met Rikki als hij er echt niet meer is. Hij wisselt met identiteit van de echte overleden Jan. Anita denkt dus echt dat hij dood is. Maar wanneer 'Jan' vervroegd wordt vrijgelaten staat Rik opeens weer voor de neus van Anita.

Is in shock wanneer ze op het punt staat met Mickey te trouwen en Rik opeens voor haar staat. Ze kiest voor Rik.

Wanneer Anita terug komt uit Nieuw-Zeeland ontmoet ze Jack. Jack heeft een kamer voor haar in Teluma en die neemt ze aan. Wanneer ze ontdekt dat Jack wat voor haar voelt wil ze niks van hem weten. Ze voelt later toch wel wat voor hem en ze neemt wat met hem. Wanneer ze erachter komt dat hij met zaakjes bezig is die niet goed zijn zet ze een punt achtert hun relatie. Rikki wil dit niet, omdat ze Jack aardig vindt. Anita doet het toch. Later belanden ze toch nog een keer bij elkaar in bed. Maar zowel Jack als Anita vinden dat er te veel gebeurt is en ze niks meer met elkaar kunnen beginnen.

Doordat Anita iets voor Dennis heeft geregeld kan Dennis op het lorentzcollege komen werken. Dennis wil haar als dank mee uit eten nemen. Ze worden steeds meer verliefd op elkaar en krijgen wat. Wanneer Anita 1x meer Jack naar bed gaat is Dennis boos en maakt hij het uit. Anita maakt hem duidelijk dat ze van hem houdt en Dennis komt toch weer bij Anita. Ze gaan zelfs trouwen, maar wanneer Dennis zijn handen niet thuis kan houden, gaat ze toch weer naar Rik toe.

Rik en Anita krijgen weer met elkaar en verwachten hun 2de kindje. Wanneer ze op een balkon staat en ruzie krijgt met Dennis, duwt Dennis haar en Rik van het balkon. Anita is zwaargewond en Rik licht. Anita wordt onderzocht en het blijkt dat ze haar kindje is verloren door de klap.

Anita wordt opnieuwe zwanger en is dolgelukkig. Wanneer ze weer een miskraam krijgt is ze ontroostbaar. Ze hoort zelfs dat ze te vroeg in de overgang is. Ze is er kapot van.

Wanneer ze aan het lopen is wordt ze aangereden, in het ziekenhuis hoort ze dat ze dood gaat. Ze heeft nog een week en Stefano en Anita nemen nog afscheid van haar. Ook Charlie, Barbara, Floris, Jef, Rikki en Laura nemen afscheid van haar. Ze overlijd niet veel later.

De rol van Anita Dendermonde werd gespeeld door Sabine Koning!