Intervieuw met Marly van der Velden:"Ik wil voor de rest van mijn leven bij Mike zijn"

0
29

Lees hier een intervieuw uit G!rlz met Marly van der Velden, die haar mening over G!rlz talk verteld:

Lichaam

Wanneer ontdekte jij bij jezelf dat je lichaam veranderde?
Tijdens het douchen na de gymles werd bij mij opeens duidelijk dat er verschillen waren met de andere meiden. Op zulke momenten zie je bij jezelf en bij anderen dat borsten gaan groeien en je haartjes krijgt die je nooit hebt gehad. Heel stom misschien, maar soms kun je je dan best schamen dat anderen al verder zijn. het is nergens voor nodig om je lichaam voor anderen te verbergen of verbloemen, maar ook daar kom je meestal latr pas achter.

Checkte jij je lichaam vaak in de spiegel?
Ja, in het begin vond ik het verschrikkelijk dat er van alles aan me veranderde. Mijn moeder zei altijd: jij wilt niet volwassen worden. Ik vond het maar raar dat ik vrouwelijke vormen kreeg. Ik was meer een girlie-girl die misschien nog te eel bezig was met andere dingen.

Was je ook onzeker?
Uiteraard! En dat komt volgens mij omdat meiden zich te vaak vergelijken met anderen. Ik ook, ja. Het vervelende is dat er altijd wel iemand is te vinden die je mooier vindt dan jezelf. Terwijl diezelfde persoon hetzelfde de over jou denkt. Het het erover met vriendinnen en probeer jezelf te accepteren zoals je bent. Iederen heeft een andere bouw dus je kunt jezelf nooit vergelijken met iemand anders.

Relaties

Inmiddels heb je al best lang een relatie…
Ja, al anderhalf jaar, met Mike. Bij hem voel ik me heel prettig, omdat ik niet op mijn tenen hoef te lopen. In sommige relaties kunnen jongens je heel onzeker maken, waardoor je je anders gaat gedragen. Je gaat je eigen gedrag dan aanpassen aan hoe je dankt dat hij het graag wil hebben. Daar word je alleen maar onzeker van. Met Mike kan ik lachen en ik voel me veilig bij hem. Het klopt gewoon helemaal.

Je bent pas 22, maar kun je nu dan al zeggen dat je de liefde van je leven hebt gevonden?
Vroeger dacht ik altijd: ik hoef nog geen vriendje, want hoe naïef is het om te denken dat ik de rest van mijn leven bij hem blijf… Nu is het me overkomen en denk ik er anders over. Ik geloof wel in ware liefde, dat je voor de rest van je leven bij iemand wilt zijn. Voor mij is dat Mike en het maakt me ook echt niet uit dat ik pas 22 ben.

Kun je volgens jou dan ook a op je 16e een serieuze relatie aangaan?
Er is niks mis mee om het serieus te bekijken, je leert er sowieso van. En als het dan toch uitgaat, ga dan meteen naar een vriendin om uit te huilen, of naar je ouders of naar e plek waar je niet met diegene bent geweest. Eet veel ijs of iets anders wat je lekker vindt en doe vooral veel leuke dingen. Blijf in elk geval niet te lang in je verdriet hangen!

Seks

Wanneer kreeg je je eerste zoen?
Volgens mij was ik al 16, maar ik was in alles een ontzettende laatbloeier. Volgens mij kreeg ik mijn eerste zoen op de dansvloer in de discotheek van een hele leuke jongen. Daarna heb ik nog wel eens met hem afgesproken, maar dat werd helemaal niks. Hij had het alleen maar over zichzelf.

Wanneer weet je zeker dat je klaar bent voor je eerste keer?
Ik ben zelf nog van de oude stempel. Ik vind echt dat je een tijdje met je vriendje moet zijn voordat je met hem naar bed gaat. Het is belangrijk om je vertrouwd te voelen bij je vriend en om het op een plek te doen waar je je fijn voelt. Misschien is het moeilijk om er over te beginnen, maar dat zou ik uiteindelijk toch doen. Het is heel belangrijk om van elkaar te weten wat er in je omgaat. Zelf was ik ook vet zenuwachtig van tevoren, maar dat is logisch. Volgens mij is niemand niet-zenuwachtig.

Had je seksuele voorlichting op school?
Ja, en dat was altijd hilarisch. Lachen natuurlijk, vooral als het over piemels ging. Maar toch was het ook leerzaam. Het belangrijkste is om altijd voorbehoedsmiddelen te gebruiken en om misschien toch ook met je ouders over voorbehoedsmiddelen te praten. Zeker als je bijvoorbeeld de pil wil gaan gebruiken en daar toch nog iets meer over wilt weten.

Wat vind je de grootste afknapper in bed?
Waarschijnlijk wat iedereen vindt. Dingen als te lang okselhaar en slechte verzorging. Maar volgens mij zijn jongens daar steeds meer mee bezig. Je wilt als boy toch geen slechte reputatie?

Liefde

Wie was de allereerste boy van wie je echt vlinders in je buik kreeg?
Ik was heel verliefd op Mark-Jan, met wie ik later zelfs twee keer heb gehad. Als ik alleen al in zijn buurt kwam, werd ik zenuwachtig en wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Dus liet ik vriendinnetjes bij hem vissen wat hij van mij vond. We hebben trouwens niet lang verkering gehad. Mijn eerste echte relatie kreeg ik op mijn 18e.

Denken jongens anders over liefde dan meisjes?
Ja, ik denk dat meisjes er over het algemeen toch wel heel anders intaan. Voor een meisje kan het best wel belangrijk zijn om verkering te hebben, terwijl jongens het niet zoveel boeit. Meisjes zijn er meer mee bezig, maar volgens mij geldt dat voor heel veel dingen. Meiden denken gewoon meer over van alles en nog wat na.

Heb je wel eens een periode gehad dat je dacht dat er wat mis met je was, omdat jij nog geen verkering had?
Nee, eigenlijk niet. Ik danste vroeger heel veel, dus daar hield ik me vooral mee bezig. Vriendjes kwamen bij mij pas later in beeld. En tegen meiden die wel denken dat er wat mis met ze is, zou ik vooral willen zeggen: Niet wanhopig worden, want het komt vanzelf wel.

Do's en don'ts in de liefde?
Humor werkte bij mij altijd wel. Er leuk uitzien natuurlijk ook, maar wees niet teveel met je uiterlijk bezig. Ga niet in de klas zitten met je spiegeltje, want dat vinden jongens vaak niet leuk. En doe je best met gymnastiek. Jongens vinden het wel leuk als je laat zien dat je een beetje sportief bent.

Bron: G!rlz (meiden maandblad)