GTSTdag | 5 september 2011

0
15

Lucas blijkt een slachtoffer van het drama te zijn. Edwin vindt hem buiten bewust zijn in de tent. Vlak daarna wordt hij afgevoerd naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt Lucas geopereerd. Anton verteld daarna aan Bianca en Edwin dat hij veel bloed heeft verloren en in coma is geraakt.

Ook Rosa blijkt slachtoffer van het drama. De plank met de foto's van Nina en Noud erop is in haar buik gekomen, waardoor ook zij buiten bewust zijn is geraakt. In het ziekenhuis wordt Rosa geopereerd aan haar lever. Deze operatie is geslaagd. Later gaat Lorena bij haar op bezoek. Rosa is al weer bij bewustzijn.

Wiet rent, nadat ze heeft geschoten, weg voor Jack en Sjors, maar ze valt. Hierbij houdt ze Sjors en Jack nog even onder schot, maar Jack weet haar te overmeesteren. Ze nemen haar mee naar de boot. Op de boot overleggen ze wat ze met Wiet gaan doen. Jack besluit haar mee te nemen naar het bureau, waar ze de cel in moet, tot dat ze wordt voorgeleid.

Janine blijkt in haar hoofd te zijn geschoten door Wiet. Nina is in shock als ze Ludo met Janine in zijn armen ziet zitten. Wanneer Noud binnenkomt lijkt ze weer in het hier en nu terecht te komen.  Daarna verlaat ze de tent. Ondertussen wordt Janine naar het ziekenhuis gebracht. Noud gaat Nina achterna naar huis en vraagt waarom ze niet naar het ziekenhuis gaat. Ze durft niet. Later komt ook Nick naar Nina toe om haar over te halen om naar het ziekenhuis te gaan. In het ziekenhuis wachten Maxime en Ludo op Anton. Anton komt er na de operatie aan en verteld hen dat de komende uren en dagen alsnog bepalend kunnen zijn. De kogel is echter wel verwijderd.

Held van de dag:
Sjors, omdat ze Wiet toch niet laat vallen.

Quote: (Lorena tegen Maxime)"Mijn moeder drinkt nooit, en ze wordt geopereerd aan haar lever,"

Stelling: Janine haalt het niet

6 september in GTST:
We gaan terug in de tijd: hoe is het Rik, Rikki, Danny en Charlie vergaan tijdens de rampreceptie? Laura belandt in het ziekenhuis op zoek naar antwoorden over Jef’s verdwijning. Rik moet een levensreddende beslissing nemen.