Flashback: Het EEPASA van Rutger + nasleep! Deel 2

0
359

Nadat Charlie en Rik Rutger dood hebben gevonden maken ze zich uit de voeten. Kort daarna arriveert Jef bij het huis van Rutger en vindt ook het lichaam van hem. Hij belt Jack. Jack komt gelijk en begint met onderzoek.

Jack start een onderzoek naar de dader. Iedereen die iets met Rutger te maken had in Meerdijk worden op zijn verdachtenlijstje gezet, waaronder Lorena, Charlie, Rik, Laura, Jef, Danny, Lorena, Nina, Noud, Sil, Sjoerd en Lucas.

Iedereen wordt ondervraagd. Lorena zegt niet op de bewuste avond bij Rutger te zijn geweest. Charlie en Rik zijn elkaars alibi, want ze zeggen thuis te zijn geweest. Danny wordt door Maxime beschermt, maar komt later melden dat hij in de Koning was en niet bij Maxime. Sjoerd, Noud en Lucas zeggen thuis te zijn geweest. Laura is de enige die gezegd heeft bij hem te zijn geweest, maar hem niet te hebben vermoord.

Jack vindt dat hij elke keer weer bij Laura uitkomt en besluit haar te arresteren. Op het bureau biecht Laura op dat ze een kaarsenkandelaar naar Rutger heeft gegooid, maar dat ze mistte. Daarna is ze naar huis vertrokken. Jack gelooft haar nog niet helemaal en houdt haar vast. Sil vindt het vreselijk dat Laura vast zit en weet zeker dat ze weer vrij komt. Dit gebeurt enkele dagen later, omdat er geen bewijs meer tegen haar is.

Noud en Lucas kunnen het niet verkroppen dat ze gelogen hebben. Ze hebben samen met Sjoerd een steen door Rutger's ruit gegooid op de bewuste avond. Sjoerd wil niet naar de politie, maar Noud en Lucas doen het toch. Ze verklaren de steen gegooid te hebben, omdat Noud's oma en Sjoerd's moeder de dupe zijn geweest van Rutger. Bij het verhoor slaat Sjoerd Jack van zijn stoel en daardoor blijft Sjoerd een paar dagen vast zitten. Hij komt snel vrij omdat er ook tegen hem geen bewijs meer is. Noud en Lucas hoefden niet te blijven.

Rikki en Sil zijn dolverliefd op elkaar en als ze samen naar bed gaan, bij Sil, zijn ze  iets kwijt. Rikki vindt het onder het bed, maar dan komt Sil in ademnood. Onder zijn bed ligt de pook waarmee Rutger in zijn nek is geslagen. Hierdoor blijkt dat Sil de moordenaar is van Rutger. Een paar dagen later verteld hij dit aan Rikki. Rikki wil absoluut niet dat Sil wordt opgepakt en ze besluiten niet naar de politie te gaan. Samen besluiten ze de pook in een meer te gooien, waardoor het bewijs tegen hem uit de weg is geruimt.

Jack komt er ondertussen achter dat Rik op de avond van de moord naar het bureau heeft gebeld omdat Charlie vermist werd. Hierdoor weet hij dat Charlie niet thuis was op de avond van de moord. Beiden worden ze verhoord. Charlie moet blijven, Rik mag weg. Rik kan het niet verkroppen dat Charlie vast zit. Charlie zegt nu eerlijk tegen Jack wat ze nog weet, maar weet nog steeds niet wat er is gebeurd nadat ze op het raam heeft geklopt. Rik besluit dan om tegen Jack te zeggen dat hij Rutger vermoord heeft. Jack gelooft dit niet. Charlie komt later weer vrij, door te weinig bewijs.

Dan Lorena. Wiet heeft een fotoboek van Sjors gemaakt. Daarin staat Lorena ook met een oorbel die ze kwijt is. Deze ligt in het huis van Rutger en is gevonden door Jack. Ze heeft tegen Jack gezegd dat die niet van haar is. Jack krijgt het fotoboek ook in handen en Lorena weet dat hij er nu achterkomt dat ze wel op de avond van de moord bij Rutger was. Ze vlucht weg naar Suriname en schrijft een afscheidsbrief naar Jack.

Jack vindt dat alles nu uitkomt bij Sil en besluit hem te verhoren. Hier komt niks uit, maar Jack vindt hem te zenuwachtig. Jack besluit om een reconstructie te gaan doen. Hij vraagt of Sjoerd, Lucas, Noud, Laura, Charlie, Rik en Sil bij elkaar komen in een zaaltje van de Roseboom en hij begint bij Laura.

Laura is op de avond van de moord naar Rutger gegaan en heeft de kaarsenkandelaar naar hem gegooid. Wanneer zij weg is komt Lorena. Zij wil dat al het bewijsmateriaal naar haar uit de weg wordt geruimd. Rutger besluit dit te doen. Lorena vertrekt en Charlie komt aan bij het huis. Zij bonkt op het raam en komt erachter dat de tuindeur open is. Ze gaat naar binnen. Maar doordat ze zo dronken is zakt ze al snel in elkaar en valt in slaap. Vlak daarna komen de laatste mensen aan. Sjoerd, Lucas en Noud komen aan bij het huis en gooien de steen door de ruit. Dan zien ze iemand door het huis rennen en vluchten weg.

Nadat Jack dit allemaal heeft bekend gemaakt richt hij zich tot Sil. Hij zet hem onder druk. Hij laat hem een pook zien en zegt dat dit de pook is waarmee Sil hem heeft doodgeslagen. Sil vindt dat hij liecht. En Jack vraagt gelijk waarom. Sil staat zo onder druk dat hij zegt dat hij die heeft weggegooid in een meer. Laura gelooft niet dat Sil de dader is, maar Sil verteld alles nu eerlijk aan Laura en Jack.

Sil is aangekomen bij het huis van Rutger en is woedend op Rutger geworden, omdat hij zijn moeder pijn heeft gedaan. Rutger lacht hem uit en loopt naar de gang. Sil pakt de pook en loopt hem achterna. In de gang slaat Sil hem in zijn nek. Rutger breekt zijn nek en overlijdt. Dan hoort Sil het glasgerinkel van de steen en vlucht weg.

Sil wordt opgepakt voor doodslag en hoort van Sjors dat hij als volwassene wordt veroordeeld. Sil hoort later dat hij wordt overgeplaatst naar een gevangenis aan de andere kant van het land. Hij hoort daarna dat hij 4 jaar de gevangenis in moet en vertrekt naar de andere gevangenis.

Jack komt er via Janine achter waar Lorena is en zoekt haar op. Lorena vlucht ook in Suriname weg voor Jack, maar valt van een waterval. Jack redt haar en verklaart haar de liefde. Ook Lorena verklaart hem de liefde en ze besluiten als stel weer naar Meerdijk te gaan.

Hoofdrolspelers:
Rutger Goedhart (Edwin Rutte)
Sil Selmhorst (Rik Witteveen)
Jack van Houten (Mark van Eeuwen)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Lorena Gonzalez (Gigi Ravelli)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Rik de Jong (Ferri Somogyi)
Noud Alberts (Ruud Feltkamp)
Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Rikki de Jong (Robin Martens)
Sjors Langeveld (Inge Schrama)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Jef Alberts (Bartho Braat)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Wiet van Houten (Pip Pellens)