Flashback: De homoseksualiteit van Edwin

0
342

Wanneer Edwin en Sjoerd in Meerdijk arriveren, zijn Lucas en Wiet gelijk onder de indruk van Edwin. Lucas weet zeker dat hij homo is, maar Wiet weet zeker dat hij hetero is. Ze besluiten de strijd om Edwin aan te gaan. Eerst houdt Edwin bij beiden de boot af.

Lucas verteld Edwin dat hij denkt dat Edwin homo is, maar Edwin wordt boos. Edwin besluit hierdoor om een relatie met Wiet te nemen. Op Lucas' verjaardag komt Edwin echter ook en als iedereen weg is zoent Edwin Lucas op zijn mond. Maar daarna wil hij opeens geen contact meer. Lucas blijft Edwin weer lastig vallen, maar Edwin blijft volhouden dat hij geen homo is.

Een paar weken later weet hij het echter wel. Hij duikt samen met Lucas voor de eerste keer het bed in. Hierna besluit hij het uit te maken met Wiet. Ook vindt Lucas dat hij het aan zijn ouders moet vertellen. Dit wil hij echter niet, maar hij doet het toch. Hij verteld het eerst aan zijn moeder. Die vindt het gewoon goed.

Bianca, zijn moeder, gaat echter daarna gelijk naar Anton, zijn vader. Ze verteld hem dat zijn zoon homo is. Anton wil er niks van weten. Op de verjaardag van Anton verteld Edwin het zelf aan Anton. Hij negeert het een beetje en wil eerst feest vieren. Onder het feest vraagt Anton of hij Rikki niet een leuk meisje vindt. Hierop wordt Edwin zo boos dat hij Lucas zoent ten overstaande van alle gasten.

Anton stuurt iedereen naar huis en wordt woest op Edwin. Sjoerd is ook boos. Hij vindt dat Edwin het hem gewoon zelf had moeten vertellen en niet dat hij er zo achter moest komen. Sjoerd en Edwin praten het uit, maar Anton is nog steeds niet overtuigd. Hij weet zeker dat het een bevlieging is en dat het door Lucas komt.

Anton moet echter van Bianca laten zien dat hij Lucas wel accepteert en Anton nodigt Lucas uit voor een etentje bij de Bouwhuisjes. Het etentje verloopt goed, maar als Lucas weggaat gaan Lucas en Edwin naar de praktijk. Wanneer ze seksueel bezig zijn komt Anton binnen en slaat Lucas tegen de muur. Daarna slaat hij Lucas in elkaar.

Edwin trekt zijn vader van Lucas af. Bianca en Sjoerd komen ook binnen en bellen een ambulance. De ambulance arriveert en vervoert Lucas naar het ziekenhuis. Wanneer Bianca terugkomt uit het ziekenhuis gaat ze naar Anton. Hij moet van haar zijn excuses aanbieden aan allebei de jongens en zich daarna aangeven. Hij wil eerst niet, maar doet het later toch.

Lucas heeft wat verwondingen, maar niks blijvends of heel ergs. Edwin trekt in bij de familie Sanders, tijdelijk. Anton gaat er echter alles aan doen om Edwin weer thuis te krijgen. Na een paar dagen gaan Edwin en Anton praten en leggen ze het bij. Anton zegt dat hij het accepteert. Edwin gaat weer mee naar huis. Dan komt er een paar weken later een oude buurman eten. Ook Lucas komt eten. Wanneer iedereen binnen is verteld Edwin gelijk dat hij homo is. Anton vindt het belachelijk en hierop wordt Sjoerd zo boos dat hij zijn vader een klap geeft. De buurman gaat weer weg en Edwin en Lucas gaan naar Lucas' huis. Edwin trekt weer bij ze in.

Bianca is het nu helemaal zat en gaat praten met Anton. Ze wil scheiden, omdat zijn houding tegenover Edwin en Lucas waarschijnlijk nooit gaat veranderen. Als later Bianca weg wil gaan, staan Edwin en Anton in de kamer: ze hebben het uitgepraat en Anton gaat het accepteren. Bianca besluit bij Anton te blijven.

Hierna is alles weer koek en ei, op soms wat kleine dingen na.

Hoofdrolspelers:
Edwin Bouwhuis (Raynor Arkenbout)
Lucas Sanders (Ferry Doedens)
Anton Bouwhuis (Joep Sertons)
Bianca Bouwhuis (Cynthia Abma)
Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek)
Wiet van Houten (Pip Pellens)
Rikki de Jong (Robin Martens)

© GTSTistop 2011