Flashback: De leugen over Barbara’s kanker!

0
312

Wanneer Barbara weer normaal naar het ziekenhuis moet om haar te laten onderzoeken, krijgt ze te horen dat er weer ergens een bobbeltje zit. Daarna gaat ze huilend naar de Roseboom waar Martijn haar opvangt. Ze vertelt het, maar het is nog niet zeker of het kwaadaardig is.

Een tijdje later moet Barbara weer naar het ziekenhuis. Samen met Maxime gaat ze naar binnnen. Als ze weer naar buiten komt is er echter goed nieuws: het is niet kwaadaardig. Ze wil het gelijk aan Martijn gaan vertellen, maar Maxime houdt haar tegen. Maxime haalt Barbara over om tegenover Martijn te liegen dat ze kanker heeft, zodat ze misschien weer dichter bij hem in de buurt kan komen. Voor de rest houdt ze het verborgen. Maxime doet dit echter niet uit het bestwil van Barbara, maar omdat Martijn er voor gezorgd heeft dat Nina nooit meer goed haar ene arm kan gebruiken. Uit wraak laat ze dit hem dus geloven.

Barbara vertelt dan ook aan Martijn dat het bobbeltje kwaadaardig is. Martijn pakt het goed op en zegt tegen haar dat het goed komt met de goede behandeling. Wanneer Martijn vraagt om een afspraak zegt Barbara dat ze die gaat maken. Ze doet een nep-telefoongesprek en zegt tegen Martijn dat ze naar het ziekenhuis gaat. Hij wil mee, maar Barbara zegt dat ze alleen wil. Wanneer het tijdstip zover is gaan Maxime en Barbara naar Antwerpen om te shoppen.

Nadat ze daar van thuis komen, komt Martijn opeens binnen. Hij wil weten wat al die nieuwe dingen te betekenen hebben. Ze verzint dat ze niet durfde te gaan en dat ze uit paniek is gaan shoppen. Martijn gelooft haar en ze maakt weer een nep-afspraak. Op dat tijdstip gaat Martijn stiekem met bloemen naar het ziekenhuis. Hij komt verbijsterd weer buiten en gaat boos naar de Koning. Daar vraagt hij telefonisch het dossier van Barbara op. Hij kijkt erin en komt erachter dat ze geen kanker heeft.

Thuis bij Barbara hebben Laura, Jef, Charlie en Janine zich verzameld. Laura en Jef zijn er via Martijn achter gekomen dat ze 'kanker' heeft. Charlie en Janine hebben het net gehoord van Janine en Charlie. Charlie en Janine beloven er voor Barbara te zijn. Dan komt Martijn binnen en vertelt aan iedereen dat ze geen kanker heeft. Iedereen behalve Maxime lopen boos weg.

Niemand wil Barbara meer spreken. Barbara komt er dan achter wat Maxime echte plan hierachter was. Barbara verbreekt de vriendschap. Barbara is nu helemaal alleen. Ze ziet het een tijdje aan, maar niemand wil haar echt meer zien. Barbara besluit er een eind aan te maken. Ze schrijft een afscheidsbrief aan Morris en Charlie en wil van een brug springen. Op die dag komt Morris vrij uit de gevangenis en houdt haar net op tijd tegen.

Eerst komt dan Charlie naar haar toe om te zeggen dat ze het weer goed wil maken. Dan komt ook Janine. Ook Laura en Jef komen na een tijdje om te zeggen dat ze weer met haar om willen gaan. Barbara is blij, omdat iedereen haar weer wil zien. Dan bedenkt ze samen met Morris om in Curaçoa een bed en break-fest te beginnen. Ze kopen een pand en verlaten na een groot feest, Meerdijk.

Hoofdrolspelers:
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Martijn Huygens (Peter Post)
Morris Fischer (Joris Putman)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Janine Elschot (Caroline de Bruijn)
Laura Selmhorst (Jette van der Meij)
Jef Alberts (Bartho Braat