Medaillons van Spinoza en Huygens aan de ‘Huygens Apotheek’ in Voorburg

0
25

Doordat ik veel naar Spinoza snuffel op internet, kom ik uiteraard ook foute informatie tegen. Soms, als mij dat nuttig lijkt, doe ik een suggestie ter verbetering. (Iemand moet dat toch doen.)

Zo zag ik begin 2009 foute informatie staan bij de Spinoza-kamer van het Amsterdamse Hotel De Filosoof. Met die attendering werd overigens niets gedaan. Inmiddels zie ik dat er helemaal geen informatie meer te vinden is over een Spinoza-kamer.

Een tijd terug trof ik op de Beeldbank van Leidschendam-Voorburg een paar foutjes aan in de omschrijving bij het Voorburgse Spinozabeeld. Ik weet niet meer welke, maar vandaag kreeg ik bericht van een beleidsmedewerker Cultuur van de Gemeente Leidschendam-Voorburg dat men de informatie had aangepast en daarbij mijn voorstellen had gebruikt. Kijk, zo blijkt dat dus zin te hebben. Verder werd meegedeeld:

Benedictus de Spinoza"Het beeld ziet er momenteel overigens beter uit dan op de foto. Het is specialistisch gereinigd, de begroeiing is verwijderd en er is een bordje bij gezet." [Van hier]

Het is nuttig te weten… Tijd voor nieuwe foto's.

 

Zie ook het blog van 23 aug. 2010 Over het Voorburgse Spinozabeeld.