Johannes W. E. Riemens (1918 – 2004) en zijn Spinoza Academie voor Vreedzame en Leefbare Wereldpolitiek

0
32

Toevallig, speurend naar iets anders, kwam ik een vermelding tegen van de Spinoza Academie voor Vreedzame en Leefbare Wereldpolitiek. Ik moet daar dan meer van zien te weten te komen. Al snel werd duidelijk dat de naam van Johan Riemens daarmee verbonden was. Op zoek dus naar wie was Johan Riemens. Johan Riemens in 1997; still uit video 

En dan ontdek ik dat deze Johan Riemens, als een soort voorloper van de ASK, zag dat Spinoza een van de grootste Amsterdammers is geweest.

Van deze Johannes Wilhelmus Elizabertus Riemens, hoewel medeoprichter van de PSP en van diverse andere organisaties, bestaat geen wikipedia-pagina – ook wordt hij in geen enkele wikipedia-pagina zelfs maar genoemd. Van hem is er eveneens geen biografie in het Nederlands Biografisch Woordenboek. Kortom, nergens is een biografietje over hem te vinden; wel zijn er diverse verspreide sporen… en daarmee stel ik dit blog over hem samen, waarmee hij een eerste pagina op internet zal hebben. *)

Hij was de zoon van Johannes Marinus RIEMENS en Elisabeth Hugorina POLDERMAN. Hij is getrouwd geweest, zo blijkt uit onderstaande video, maar daarover wilde hij niets zeggen. Of hij nakomelingen heeft is mij niet bekend [zie hier].

Over z’n opleiding en eerste activiteiten vind ik niets. Ergens wordt hij als historicus aangeduid.