Hubert Vandenbossche stelt 25.000 euro beschikbaar voor hertaling van Koerbaghs Een Ligt

0
291

                                     breaking news 

Twee weken geleden ontving ik op het e-mailadres bij dit blog dit mailtje van de heer Hubert Vandenbossche:

"naar mijn bescheiden mening is Een Ligt van Koerbagh een uniek boek, een Max Havelaar van zijn tijd. Beschamend dat dit boek niet voorhanden is voor de modale lezer. Ik wil daarom een beurs van 25.000 euro uitschrijven voor wie de taak op zich wil nemen dit boek te hertalen.
Kunt U me hierbij helpen bvb contacten met studaxen, Van Bunge, uitgevers
Dank"

Dit vond ik wel een heel bijzonder mailtje en uiteraard bestaat mijn hulp dan vooral uit het wereldkundig maken ervan via dit blog.
Maar daar ik net in de voorafgaande periode vervelende dingen had meegemaakt op mijn blog, wilde ik uiteraard een canard voorkomen. Een grap is immers zo gemaakt (en de volgende dag zou het 1 april zijn).
Voor ik een blog hieraan wilde wijden, wilde ik eerst weten of dit welgemeend was en vooral: van de juiste persoon kwam. De reply-mail die ik stuurde kwam echter onbestelbaar terug! Ik was uiteraard blij niet meteen geblogd te hebben. Achteraf blijkt nu dat er iets mis was gegaan met outlook. Vandaag heb ik per email en telefonisch contact gehad met de heer Vandenbossche in Brussel en weet ik dat het écht is.

Ik hoop uiteraard zeer dat iemand in de gelegenheid is deze uitdaging op te pakken.