Hoe ik mezelf een schriftelijke cursus van Tammy Nyden-Bullock aanbood [2]

0
331

Dit blog borduurt voort op het vorige blog. Voor ik over de inhoud van het boek begin, probeer ik in dit blog eerst nog iets meer te weten te komen van Tammy Nyden-Bullock. En dat is nog niet zo eenvoudig, want Google geeft vooral vele tientallen (het zijn er misschien wel honderden) hits naar haar boek Spinoza's Radical Cartesian Mind [Continuum, 2007] – andere informatie komt er nauwelijks tussendoor – maar is toch te vinden.   

Tammy Nyden-Bullock is sinds 2005 tot heden Associate Professor, Philosophy Department, Grinnell College in Iowa [Cf. haar pagina aldaar]. Uit haar CV blijkt dat ze naast Engels ook Frans, Latijn en Nederlands beheerst. En zo kan ze dus, zoals ik in het vorige blog al opmerkte, een goede verbindingsschakel zijn tussen 17e eeuwse Nederlandse auteurs en de Angelsaksische wereld.

Uit haar lijst met publicaties blijkt bijvoorbeeld dat ze zich al flink met Burchard de Volder (1643–1709) heeft bezig gehouden en dat ze co-redacteur is van een boek dat komende maand bij Springer uitkomt:

Mihnea Dobre &Tammy Nyden (Eds.), Cartesian Empiricisms. Springer, December 2013.

Daarin zal van haar onder meer het hoofdstuk verschijnen over Burchard de Volder: "De Volder’s Cartesian Physics and Experimental Pedagogy"