Het Misterie van het Ministerie..

0
238

Het tweede Foutje.

Gisteravond werd in een spetterende, anderhalf uur durende show onze nieuwe ministerraad gepresenteerd. Gelukkig deze keer eens niet door die de Leeuw !
Het ging er goed, duidelijk en zakelijk aan toe.
De vragen waren zoals we die van nederlandse journalisten konden verwachten. Daarmee viel juist goed op, dat onze nieuwe beleidsmakers al aardig waren voorbereid op wat ze de komende jaren konden verwachten. De meeste vogeltjes zongen zoals ze gebekt waren en zo hoort het ook.
Maar wie schetst mijn verbazing bij de start van presentatie van een van de ministers?

Na al tientallen jaren van emancipatie verwacht een normaal mens dit toch niet meer?

Vrouwen zijn toch al echt geëmancipeerd? Gelijkgesteld aan de man ? Zelfs de tenniswereld is over stag. We mogen er dan van uit gaan, dat zij zich ook zodanig gedragen.

Strakke truitjes en pantalons is natuurlijk niet alles. Maar die draag je niet in de functie van minister optredend. Dus daar gaat het niet over.

Iedere bewindsman en -vrouw werd voorgesteld door een kaartje te tonen met wat gegevens, waarna foto’s naar eigen keuze gepresenteerd werden.
Maar één kaartje was duidelijk afwijkend. Door het zoeken naar de, HAAR geboorte-datum, bleek later alleen nog maar, dat het om een vrouw ging. Alsof het om de kleur van haar ondergoed ging, werd deze informatie ons onthouden.

En zo wordt je jaren teruggeworpen in de geschiedenis, waar de echte vrouwen nog het recht hadden hun geboortedatum en daarmee de leeftijd het Grote Publiek te onthouden !

Ik heb het nog meegemaakt, dat aan een loket naar deze gegevens werd gevraagd en de vrouw om een potlood en papier vroeg om het op te mogen schrijven, zodat de mensen om haar heen het niet te weten zouden komen.
Je zou denken, dat dit heden en nu onbestaanbaar zou zijn.
Wel nee, een kersverse ministerse denkt nog juist zo !
Dat geeft maar weinig moed voor haar komende, verdere daden.

Misschien zou ze eens met mevrouw Verdonck kunnen gaan praten ? Die heeft nu toch wat minder te doen !