"Het grote filosofieboek". Gisteren verschenen – vandaag hier al afgekraakt

0
327

Het grote filosofieboek. Veen Magazines, Diemen, 2011 [Oorspr. Stuart Clark (Ed.). The philosophy book, Dorling Kindersley ltd]

“Het filosofie boek valt in eerste instantie op door haar bijzondere vormgeving. Innovatieve illustraties en een creatief gebruik van typografie maken moeilijk te vatten concepten overzichtelijk. Het filosofie boek beschrijft de meer dan 100 belangrijkste ideeën van de grootste denkers die door de eeuwen heen een stempel hebben gedrukt op de wereldfilosofie. In elk hoofdstuk worden die ideeën ' en de filosofen die er als eerste mee kwamen ' in chronologische volgorde behandeld en verhelderd met 'mind maps' en kaders met biografieën en kaders om de ideeën in hun historische context te zetten. Voor iedereen met een algemene interesse in hoe onze filosofische, politieke en ethische ideeën worden gevormd.”
Aldus ronkt de uitgever.

Als een criterium is wat er van de filosofie van Spinoza wordt gebakken, dan is het advies van dit weblog: niet aanschaffen, dit boek à €49,95! Of wachten tot het ooit bij de Slegte komt.

Als voorbeeld een slogan als: “Geest en lichaam zijn één”. Aan dat onbegrip of misverstand wat de leer van Spinoza betreft heb ik in dit weblog al vaker en uitvoerig aandacht gewijd. Hier laat ik het bij.