Het boek dat almaar op zich laat wachten…

0
339

In tegenstelling tot het boek van het vorige blog dat ontstond uit een conferentie die in mei 2010 aan de Johns Hopkins University werd gehouden en al in september 2012 uitkomt, doen sommige boeken erg lang over hun verschijnen.

Ruim vier jaar geleden, in een e-mail van 3 juli 2008, hoorde ik van Kevin (van wie ik toen nog niet wist dat hij voluit Kevin Von Duuglas-Ittu heette – zie dit blog) dat Michael Della Rocca door de Oxford University Press gevraagd was om de redactie te voeren van een, zoals hij het toen noemde, Oxford Companion to Spinoza. Eric Schliesser met wie hij contact had gehad zou een bijdrage leveren over "Spinoza and the Philosophy of Science." Later bleek dat het boek de Oxford Handbook of Spinoza zou gaan heten.

In januari 2011 ging ik eens rondsnuffelen en het bleek dat ik al bijna in staat was de inhoudsopgave van dat boek op te stellen, want allerlei bijdragers noemden de titel van hun bijdrage op hun websites [zie blog van 19 januari 2011].

Af en toe ga ik eens kijken of dat boek er al aankomt, maar er is bij OUP nog geen spoor van te bekennen. Lijkt me nogal frustrerend voor al diegenen die gevraagd zijn en keurig op tijd hun stukje hebben ingeleverd.