Haags Spinozahuis pas in 2015 weer toegankelijk

0
310

Zo lang als ik mij met Spinoza bezig houd (ruim zeven jaar inmiddels) is het Spinozahuis aan de Paviljoengracht in Den Haag, waarin de Ver. Het Spinozahuis een studiezaal met bibliotheek heeft, niet toegankelijk. Tijdens de renovatie van het Spinozahuis in Rijnsburg, die meer dan tien jaar in beslag nam, werden er spullen uit dat huis opgeslagen. Het moet dus al veel langer niet toegankelijk zijn.

Pas na de heropening van het museum Het Spinozahuis in Rijnsburg kon de VHS zich bezig gaan houden met de herinrichting van de Haagse studiezaal. Aanvankelijk was de verwachting dat die studiezaal in september van dit jaar weer toegankelijk zou kunnen zijn, maar op de website is te lezen dat dit pas in de loop van 2015 het geval zal zijn. We moeten dus nog enig geduld opbrengen.

 

Ik kom op dit blog n.a.v. het boek Spinoza’s achtbaan van Erik Bindervoet (tekst) en Saskia Pfaeltzer (beeld), waarin beweerd werd dat er in Nederland zes Spinozabeelden zijn (het zevende bevindt zich in de tuin van het al zo lang niet toegankelijke Haagse Spinozahuis [cf. blog].
[Foto uit maart 2013 van hier]