forever young

0
287

""De kogel is door de kerk".

Zo kopte het persbericht van de organisatie van Pinkpop 2008 

En:  'Na jaren onderhandelen heeft Pinkpop eindelijk METALLICA kunnen contracteren, de grootste en populairste rockband ooit op Pinkpop. METALLICA wordt de afsluiter op de eerste festivaldag, vrijdag 30 mei 2008. Dat betekent dat Pinkpop drie Amerikaanse headliners van wereldformaat kan presenteren t.w. METALLICA op vrijdag 30 mei, FOO FIGHTERS op zaterdag 31 mei en op zondag 1 juni RAGE AGAINST THE MACHINE. Een ongekende weelde. Daarmee evenaart Pinkpop met gemak qua programmering de editie van 2002 toen het festival voor het eerst in de geschiedenis zeven weken op voorhand was uitverkocht'

Een log over Pinkpop tijdens de kerstdagen?  Ja ik doe dat gewoon. Dat zit nl zo: deze dagen voel ik me best wel eenzaam, kan er ook niet zo blij van worden en dan verzet ik mijn gedachten naar iets anders. In dit geval dit persbericht. Pinkpop heeft een bijzonder plaatsje in mijn hart. Ik heb er mooie optredens gezien, ben er ook uiteindelijk verliefd geworden op het meisje waar ik mee getrouwd ben geweest { geweest ja, helaas ;-( }.
Met bovenstaande programmering heb ik niet veel, ik word ouder denk ik dan maar………..en verlang terug naar die 'ouwe leem' uit de jaren 70/80……..naar die nrs die voor mij eeuwigheidswaarde herbergen.

Pinkpop was vroeger een 'simpel' eendaags festival in Geleen, 8 bands en lekker knus. Met de hoofdacts van 2008 heb ik ook niet zoveel. Van Metallica krijg ik oorpijn, maar dat zegt wellicht meer over mij dan over de kwaliteiten van Metallica.

Wie ik altijd gemist heb op Pinkpop: Neil Young. 2 keer moest hij op het laatste moment – famlie-omstandigheden – afzeggen, helaas…

Een van  Neil's nrs waar ik goede zin van krijg in deze dagen (het nr is zelfs 'mijn beste antidepressivum):

Don't let it bring you down:
Refrein: 
Don't let it bring you down
It's only castles burning,
Find someone who's turning
And you will come around
.

Neil stond 2 keer geprogrammerd, maar door zijn afzegging moest ik zijn welhaast mooiste nr ook missen:

the needle and the damage done:

I caught you knockin'
at my cellar door
I love you, baby,
can I have some more
Ooh, ooh, the damage done.

I hit the city and
I lost my band
I watched the needle
take another man
Gone, gone, the damage done.

I sing the song
because I love the man
I know that some
of you don't understand
Milk-blood
to keep from running out.

I've seen the needle
and the damage done
A little part of it in everyone
But every junkie's
like a settin' sun

The needle and the damage done:
herrineringen aan een een vriend die aan drugs overleed, komen dan boven. In de kerk werd het nummer gespeeld, de pastoor keurde het 'wereldse nr' met moeite 'net' goed.

en verder……..The Talking heads waren legendarisch op het festival van Torhout (84), genoten ook van Joe Jackson, in datzelfde jaar. Mijn eerste stones optreden was in de kuip (89), waar Jagger iedereen stil kreeg met 'Angie'………och ik kon nog wel uren doorgaan.
U2 live is ook geweldig, evenals 'hun maatjes', de Simple Minds!
Echt geweldig vind ik De Dijk, die lange grote man met die rauwe stem, en die gevoelige teksten………"man weet niet wat ie mist, weet pas wat ie mist, als ze d'r niet is……."

Hebben jullie dat ook, dat ene concert, die ene band, of dat ene nummer waar je steeds weer kippenvel van krijgt? Laat het me weten……….

Morris©