Filosofie teruggebracht tot gekwetter van grote denkers

0
20

Trouw en Filosofie Magazine hebben dan nu de "Denker des vaderlands" gelanceerd, NRC Weekend maakte dit weekend een begin met "de twittercanon van grote denkers" die ze deze Maand van de filosofie op de achterpagina wil brengen. Herman de Regt, wetenschaposfilosoof van de Universiteit van Tilburg en Leon Heuts, wetenschapsdredacteur van dezelfde universiteit en redacteur van Filosofie Magazine, tekenen voor de teksten. [Zie ook het blog van 4 jan. 2011 over de twittercanon.]

Begonnen werd alvast over twee pagina's in deze weekendbijlage met een presentatie van de grote denkers: Plato, Aristotels, Epicurus, Seneca, Augustinus, Thomas van Aquino, Thomas Hobbes en René Descartes. Van hen werd de tweet gegeven met toch een  iets uitgebreidere toelichting (blijkt een tweet toch uit te weinig tekens te bestaan).

En toen was de ruimte opgebruikt en bleek er net geen plaats meer voor Spinoza. Laten we maar denken dat het daardoor kwam… en: misschien maar goed zo. Maar hij zal dus wel aan de beurt komen op die achterpagina, neem ik aan.

En misschien worden er dan ook tweets aan toegevoegd? Want sinds de bekendmaking in Trouw en dat blog van 4 januari zijn er nauwelijks nog nieuwe bijgekomen.