Filip Buyse en de voortgang van Spinoza en wetenschap

0
281

Filip Buyse (li) in gesprek met Eric Schliesser bij de workshop Descartes & Spinoza op 21 april 2009 in UtrechtVan de week had ik weer eens e-mailcontact met Filip Buyse, waaruit ik de volgende informatie kan doorgeven. De vaste bezoekers van dit weblog weten dat ik al vaker informatie doorgaf van de Vlaming Filip Buyse. Hij is een universitair geschoold wetenschapper en filosoof, zeer geïnteresseerd in Spinoza, en houdt zich momenteel aan de Sorbonne in Parijs bezig met een doctoraatsstudie. Daarin onderzoekt hij de invloed van de wetenschap op Spinoza’s filosofie.

Ik vroeg hem hoe het stond met de voorbereiding van de website over Spinoza en wetenschap die hij op 1 januari 2009 al aankondigde en waarvan de realisering steeds weer vooruitgeschoven bleek te worden. Ik vroeg hem of het project mogelijk misschien van de baan was. Tot mijn vreugde vertelde hij:

“Mijn WEB -site is niet van de baan. Ik denk eind augustus een eerste versie te lanceren!”

'Wij van dit weblog' kijken er met belangstelling naar uit en zullen de eerste versie met warme belangstelling onthalen. Verder vertelde hij over enige artikelen van zijn hand: