Zuurkoolschotel met ananas en kaas

0
509

Zuurkoolschotel met ananas en kaas

  zuurkool_thumb1.jpg

Nodig:
1,5 kilo aardappelen
beetje melk
boter
peper
nootmuskaat
vegetarisch: quorngehakt, tival geruld, sojagehakt, of fijngehakte seitan.
zakje gekruide zuurkool
blik ananastukjes
oude geraspte kaas
Bereiding:
Aardappels schillen, schoonmaken en in kleine stukken snijden.
Samen met zuurkool in een flinke pan met water opzetten.
Twintig minuten zachtjes laten koken tot aardappels gaar zijn.
Ondertussen ovenschaal met boter invetten. Ananasstukjes afgieten.
Gehakt in pan met boter, rullen en peper en nootmuskaat toevoegen. Lichtbruin en gaar bakken.
Als de aardappels gaar zijn, afgieten. Aardappels en zuurkool stampen met wat melk/boter.
Helft van de aardappelzuurkoolstamp in de ovenschotel doen, dan laagje gehakt,
dan laagje ananasstukjes, dan rest van de aardappelzuurkoolstamp.
Bovenlaag glad afsmeren en bestrooien met geraspte oude kaas.
Schaal in voorverwarmde oven zetten op 260 graden. Als de kaas mooi lichtbruin is, is de schotel klaar.
Eet smakelijk!