Zuurkool schotel met quorn en appel
500 gram quorngehakt
1 grote appel, ongeschild in plakken
2 appels, geschild in blokjes
500 gram zuurkool
4 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels rozemarijn
700 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken
1 dl melk
nootmuskaat, peper en zout naar smaak
boter
1 eetlepel olijfolie
Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 3-4 personen
Extra nodig: een grote ovenschotel en een stamper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng de aardappels in ruim water aan de kook, laat ze 15 minuten koken en giet af.
Voeg peper, zout, nootmuskaat en 1 dl melk toe en stamp tot een puree.
Maak ondertussen het gehakt: laat hiervoor een beetje boter smelten in een koekenpan
en voeg hierbij een eetlepel olijfolie.
Bak hierin het gehakt het rul. Giet het vet af en vang dit op.
Breng het gehakt op smaak met tijm, 2 theelepels kaneelpoeder en peper.
Verdeel de zuurkool over de ovenschotel, verdeel hierover de blokjes appel en het gehakt.
Schep hierop de aardappelpuree en smeer egaal over de ovenschotel.
Leg de plakjes appel erbovenop en bestrooi deze met wat kaneelpoeder.
Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel gedurende 20 minuten af in de oven.