Zelf tomatenketchup maken

0
11

Tomatenketchup kopen?

Nee, lekker zelf maken! Superleuk om te doen en goddelijk lekker

  • olijfolie
  • Rode of paarse ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 10 grote tomaten (ongeveer 1,2 kilogram), grof gehakt
  • 150 ml tomatenpuree
  • 225 gram bruine suiker
  • 125 ml rode wijn azijn
  • 1 tl. zout

     

  • snufje gedroogde rode chili vlokken
  • In een grote pan verwarm je een scheutje olie op een matig tot hoog vuur. Voeg de ui snippers toe en bak 5-7 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, voeg vervolgens de tomaten, tomatenpuree, bruine suiker, azijn, zout en chili vlokken toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook zachtjes, roer af en toe, ongeveer een uur. Het mengsel moet zeer zacht en lekker dik zijn.

    Blend daarna de massa in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Giet in steriele afsluitbare potjes. Je kunt de ketchup tot 2 weken in de koelkast bewaren, en maximaal zes maanden in de vriezer.