Zelf sambal maken
Nodig:
ruime handvol lombok rawit ? (? die kleine gedroogde )
2 sjalotten geschild en gesneden
1 tomaat in stukken
3 a 4 tenen knoflook geschild
1 bouillon blokje
½ eetlepel suiker
½ theelepel zout
sap van een halve citroen.
Bereidingswijze:
dan Tahoe uit laten lekken in een zeef en in blokjes snijden. Olie in wadjan heet maken, de blokjes bakken, niet te grote hoeveelheden tegelijk, anders verwatert de olie en uit laten lekken. In een schaal doen. Doe daarover de gepelde taugé, iets geweld in heet water. Vervolgens de niet te fijn gesneden selderij en als afsluiting de gebakken uitjes (kan uit een bakje) erover heen als garnering.
En nu verder met het sausje. De tenen knoflook in de tjobek fijnwrijven. Dan naar smaak azijn erbij, suiker en sojasaus. Het moet zoetzuur van smaak zijn. Schenk over de tahou en laat even intrekken
En wanneer het goed is dan zie je nu: Mooie kleuren: wit/goud, groen en dan bruin en het donkere sausje er over.