vegetarische wrap

0
36

Griekse vegetarische wraps

Vegetarische wraps

110g gekruimelde feta
– 2
eetlepels olijfolie

 
– Zout & peper
– 1 grote aubergine
– 15
cherrytomaatjes
– 10 Kalamata olijven
– 1 middelgrote rode ui
– 2
eetlepels balsamicoazijn
– 1 eetlepel verse peterselie
– 2 teentjes
knoflook
– 2 theelepels olijfolie
– 1 komkommer
– 4 tortilla’s

Bereiding
Het klaarmaken van de
Griekse vegetarische wraps is niet moeilijk maar kost wel redelijk wat tijd. De
voorbereiding van de groenten is wat werk en de kooktijd is zo’n halfuur. In
totaal ben je zeker wel een uur bezig met de bereiding. Het recept is geschikt
voor 4 Griekse vegetarische wraps.

Begin met de voorbereiding van de
salade en halveer de cherrytomaatjes, ontpit en snijd de olijven, versnipper de
rode ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Schil de komkommer, snijd hem in
de lengte doormidden, verwijder de zaden en hak dan in blokjes. Ook de aubergine
fijn snijden in plakjes van ongeveer 1 ¼ centimeter dik.

Maak de salade en meng de fetakaas,
tomaatjes olijven, ui, balsamicoazijn, peterselie, knoflook en 2 theelepels olie
in een middelgrote kom. Laat het 20 minuten onder af en toe roeren staan. Mix
dan de komkommer, een snufje zout en peper erdoor en laat het nog eens 10
minuten rusten. Verwarm ondertussen de gas grill op een hoge stand of
voorverwarm de oven op 200 graden.